Koronavirus Srbija

Đerlek: Do sredine nedelje 500 hiljada vakcinisanih, počinje i revakcinacija

U Srbiji je danas nastavljena vakcinacija protiv korona virusa, nakon dana pauze tokom koje su dezinfikovane sve prostorije u kojima se odvija imunizacaija.

Na Beogradskom sajmu, u hali 3 nastavljena je vakcinacija kineskom vakcinom, dok se u hali 11 vakcinišu građani koji su se opredelili za rusku vakcinu Sputnjik V, rekla je Tanjugu koordinator punkta u Hali 3 dr Dragana Milošević.

Interesovanje građana za vakcinaciju i danas je veliko, građani su formriali red ispred hala, a kolona automobila je do ulazne rampe na Sajam.

Vakcinacija je u obe hale počela jutros u 8 sati.

Juče su dezinfikovani svi punktovi za vakcinaciju i kovid ambulante u Beogradu, kao i Belekspo centar, koji će narednih dana postati novi punk za vakcinaciju glavnom gradu.

Za vakcinisanje će narednih dana biti otvoren i Zavod za biocide i medicinsku ekologiju.

U Srbiji je do sada vakcinisano 446.891 osoba i ona je druga u Evropi po broju vakcinacija na milion stanovnika, iza Velike Britanije, pokazuju podaci Vlade Srbije.

Počinje i revakcinacija

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je da je interesovanje za vakcinaciju i više nego očekivano i da se prijavilo više od 850.000 ljudi.

Ističe da bi do srede broj vakcinisanih mogao da pređe pola miliona.

“Pored punktova koje ćemo otvoriti van zdravstvenih ustanova, otvorićemo punktove i u zdravstvenim ustanovama – to su i klinicki čentri, kliničko-bolnički centri, zdravstveni centri, opšte bolnice i želimo da pojačamo kapacitet i radimo na poboljšanju organizacije sprovođenja imunizacije”, rekao je Đerlek za RTS.

Inače, očekuje se da u Srbiju danas stignu dodatne količine Fajzerove vakcine.

Đerlek je izrazio očekivanje da će vrlo brzo biti više od milion prijavljenih za vakcinaciju.

Kako je istakao, najvažnije je da je država obezbedila vakcine, da se danas očekuje nova isporuka “Fajzerovih” vakcina, kao i da ima dovoljno ruske “Sputnjik V” i kineske vakcine, prenosi Blic.

Đerlek: Pokušaćemo da vakcinišemo od 50 do 100 ljudi na sat, u planu otvaranje 300 punktova

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link