Magazin

Beograd: Porodica napadnuta jer se bunili protiv divlje gradnje i seče stabala (VIDEO)

Inicijativa “Ne davimo Beograd” zatražila je od policije i nadležnih inspekcija da zaštite porodicu Ljuba, koja se zbog ukazivanja na ugrožavanje javne površine u Rakovici i nelegalnu seču stabla, kako tvrde iz te porodice, našla na udaru investitora.

Porodica Ljuba je, kako se vidi na snimku objavljen u Fejsbuk grupi “Bitka za Koštunjak”, u noći između utorka i srede primetila grupu ljudi koja pokušava da iseče veliko drvo na javnoj površini u ulici Marička, u Rakovici.

Pozvali su policiju, kako prenosi “Ne davimo Beograd”, i pokušali da ih u tome spreče i da seču snime, ali su im oteli telefone, pretili im i fizički nasrtali na njih.

“Policija je izašla na lice mesta, a očekujemo da dalje delovanje nadležnih službi zaštiti i gradjane koji ukazuju na probleme i ugroženo stablo i zelene površine i tako pošalje jasnu poruku da niko nije iznad zakona”, dodaje se u saopštenju.

Inicijativa je nakon tog događaja upitala da li u Srbiji važe zakoni ili oni prestaju kada se pojavi finansijski interes investitora, “pa je onda dozvoljeno i graditi bez dozvole i uništavati zelene površine, a očigledno i pretiti, zastrašivati i fizički nasrtati na ljude koji se sa otimačinom ne slažu i neće da ćute”.

“Beograd je postao poprište svakodnevne otimačine javnih i prirodnih dobara koje podobni investitori, uz saučešništvo vlasti, privode svom partikularnom interesu, ostvarivanju profita”, poručuje “Ne davimo Beograd”, a prenosi Nova.

Ivan Damnjanović, policajac zadužen za vređanje građana na internetu

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

39 Shares
Share via
Copy link