Putovanja Srbija

Izvanredne prirodne lepote Srbije koje smo otkrili tokom korona godine

Tourist visiting ancient Golubac fortress on Danube river in Serbia

Godina 2020. bila je jedna veoma čudna, neočekivano teška i neverovatno nepredvidljiva. Pandemija korona virusa strahovitom brzinom je iznenada potresla ceo svet. Mnogi su ostali bez poslova ili su im primanja bila uskraćena, dok se svaka zemlja zatvorila. Prekid svakodnevnice i normalnog života na koji smo navikli uslovio je mnoštvo problema koji nas prate i u 2021.godini. Ipak, danas barem imamo privid normalnog života.

Putovanja su ponovo moguća i van granica naše zemlje, zato se i postavlja pitanje, zašto srpski turizam nastavlja da napreduje i tokom 2021.godine? Odgovor na to pitanje je jednostavan: pandemija nas je navela da ponovo uvidimo izvandredne lepote naše zemlje.

Osetite srednjovekovnu magiju Golupca


Golubac ostaje visoko na listi najpopularnijih turističkih destinacija i ove godine. Njegova bujna priroda, popularne turističke atrakcije i čuvena tvrđava koja je nemi svedok nekadašnje srednjovekovne Srbije neki su od razloga sve veće popularnosti Golupca. Plavi Dunav koji protiče kroz ovo mesto samo dodatno upotpunjuje magiju Golupca. Ovaj deo je posebno primamljiv tokom leta kada možete uživati u plivanju, sunčanju i raznim kulturno- istorijskim sadržajima. Izdvojili smo za vas nekoliko zabavnih aktivnosti za sve turise koji posećuju Golubac:

 • Obilazak Golubačke tvrđave
 • Uživanje u lovu i ribolov
 • Planinarenje do Crnog vrha
 • Šetnja pešačkim stazama
 • Poseta vodopadu na Ridanu

Kako pronaći savršen smeštaj u Golupcu

Kako je popularnost Golupca rasla, pojavila se sve veća potražnja za dobrim i proverenim smeštajem. Ukoliko se pitate kako i gde da pronađete najbolju ponudu smeštajnih jedinica, na pravom ste mestu jer se odlična ponuda smeštajnih jedinica nalazi na samo jedan klik od vas. Jedan klik na Golubac smeštaj direktno vas vodi do raznolike ponude odličnih smeštajnih jedinica po veoma povoljnim i izuzetno pristupačnim cenama. Za vas smo izdvojili najkvalitetnije, dobro opremljene i moderne apartmane koji će da dodatno upotpune vaš boravak u ovim krajevima.

Sokobanja – zeleno srce Srbije


Još jedna veoma popularna destinacija je prelepa Sokobanja, zeleno srce Srbije koje će vas oduševiti svojom bujnom, neukrotivom prirodom, lekovitim vazdušnim strujama i toplim izvorima lekovite, mineralne vode. Turističku ponudu Sokobanje čine brojne atrakcije, kulturno-istorijski spomenici, te objekti i ljudske tvorevine koji na najbolji način odslikavaju tradiciju ovog područja. Izdvojili smo za vas neke od najpoznatijih atrakcija ove banje koje obavezno morate posetiti:

 • Sokograd
 • Tursko kupatilo Hamam
 • Izletište Lepterija
 • Izvor reke Moravice
 • Jezero na Ozrenu
 • Vodopad Ripaljku

Doživite magiju Sokobanje i njenih lekovitih voda

Sokobanja je mesto koje još uvek nije sasvim iskoristilo sve svoje turističke potencijale. Zbog toga će vam ova banja danas pružiti savršen spoj mirnog okruženja koje je bogato lekovitim vodama i čistim vazduhom, ali koje, u isto vreme poseduje zanimljive i značajne atrakcije za turiste svih generacija. Okolina Sokobanje je jednako lepa i značajna koliko i sam centar, a Sokobanju bi, pre svega, preporučili onima koji boluju od artritisa i raznih oblika reume. Pored toga, ovo mesto je i jedna od najboljih vazdušnih banja Srbija. Upravo ovde ćete veoma uspešno lečiti razna respiratorna oboljenja poput astme i bronhitisa.

Lekovitost Sokobanje – zagrantovan preporod duše i tela

Sokobanja zaista ima jedne od najboljih i najlekovitijih voda na ovim prostorima. Lekoviti izvori voda u Sokobanji imaju jako izraženu radioaktivnost, a ukupno je šest glavnih izvora ove vrste. Od hemijskih elemenata ove vode sadrže najčešće jod, mangan, brom, kobalt, bakar, gvožde, kao i sumpor. Naš savet je da obavezno probate prostrane bazene sa toplom vodom koja je bogata mineralima i alkalima. Nakon što provedete svega sat vremena u takvoj vodi, osetićete preporod celog organizma.

Odmor u Sokobanji – uvek dobra ideja

Naravno, kako bi vaš odmor bio zaista potpun i do kraja ispunjen, potrebno je da pronađete savršen smeštaj koji će biti baš po vašoj meri. Na pravom ste mestu jer Sokobanja smeštaj vam nudi niz lepo uređenih i sređenih smeštajnih jedinica koje će zadovoljiti svačije potrebe. Smeštaj u ovoj banji je savršen i za porodice sa decom, kao i za sve zaljubljene parove koji dolaze u ove krajeve kako bi proveli svoj romantičan odmor. Srbija je izuzetno bogata sjajnim mestima za odmor koja poseduju lekovite vode, a pored Sokobanje, tu su i razne vojvođanske banje.

Kada uzmemo u obzir sva lepa mesta Srbije, nije nikakvo iznenađenje što turizam u našoj zemlji nastavlja da se razvija, uprkos svim poteškoćama koje je izazvala korona. Ipak, veze sa korenima su uvek jake, a mi ponekad prvi zaboravimo koliko je naša zemlja puna lepota i skrivenih dragulja prirode.Uvek mislimo da se tamo negde daleko, van granica Srbije, nalaze veća i lepša prostranstva. Potrebno je samo da zastanemo i konačno osvestimo koliku lepotu i potencijal poseduje Srbija i da, potom, uživamo u njima.

116 Shares
116 Shares
Share via
Copy link