Magazin Putovanja

Ceo svet će 18. septembra videti lepote Srbije iz vazduha i čuti priče našeg naroda (FOTO)

nacionalna geografija
Foto: Dragan Trifunović

Kamere Nacionalne geografije ponovo “uzleću” kako bi gledaocima predočile spektakularnu panoramu “Evrope odozgo”. Na njihovoj ruti naći će se Subotica, Zasavica, moderni Beograd na vodi, drevni Golubac, Zlatibor i Kadinjača, Donja Lokošnica i svetska prestonica paprike, prenosi Nova.rs.

Četvrta sezona dokumentarnog serijala emitovaće se na kanalu National Geographic od nedelje, 18. septembra u 22h. Ovog puta, novi ciklus počinje epizodom posvećenoj Srbiji. Ceo svet saznaće nešto više o njenoj bogatoj kulturi, prirodnim lepotama koje oduzimaju dah i savremenim inženjerskim dostignućima.

Foto: Dragan Trifunović

Zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji naša zemlja biće prikazana kao nikada do sada, uz neverovatne snimke iz vazduha, ali i kroz priče ljudi.

Let nad Srbijom počinje na severu, od remek-dela secesije u našoj zemlji, magične Subotice, gde ćemo istražiti neke od najlepših građevina u gradu i videti kako izgledaju odozgo.

Foto: Dragan Trifunović

Ono o čemu će ovog septembra pričati ceo svet biće i neverovatni spomenici Srbije iz epohe tokom koje je u graditeljstvu ove zemlje vladao socrealizam. Velike betonske skulpture podsećaju na vanzemaljske građevine i nude jedinstven uvid u istoriju naše zemlje. Na tom proputovanju dronovi nas vode sve do Zlatibora i spomen kompleksa Kadinjača.

Foto: Dragan Trifunović

Još jedna važna stanica na tom uzbudljivom putovanju je i tvrđava Golubac, smeštena na takozvanoj Gvozdenoj kapiji Dunava, zajvaljujući čemu je to utvrđenje imalo važan strateško geopolitički značaj. Prvi put ta tvrđava biće prikazana iz vazduha, a kamere će otkriti njene iznenađujuće tajne.

Foto: Dragan Trifunović

Iz bogate prošlosti napravićemo brzi prelaz u sadašnjost – ili u budućnost? Gledaoci će videti prizor koji zaustavlja srce. Izgradnju Kule visoke 168 metara – nebodera, koji se nalazi u samom srcu Beograda, smeštenog na obali reke Save, u novom modernom epicentru srpske prestonice poznatom kao “Beograd na vodi”.

Lepote Srbije nisu potpune bez slika srpskog sela. Ovog puta one su prikazane odozgo. Donja Lokošnica poznata je kao svetska prestonica paprike, a kamere „Evrope odozgo“ otkriće kako to selo postaje purpurno dok se sa skoro svih kuća tokom leta crvene nizovi sušenih paprika.

Posetićemo i Specijalni rezervat prirode Zasavica, u kom nesmetano živi više od 200 magaraca spasenih iz svih delova Balkana. Od mleka magarica iz rezervata Zasavica dobija se najskuplji sir na svetu čija cena može da dostigne i 1.000 evra za kilogram.

Foto: Dragan Trifunović

Nova šestodelna sezona serije “Evropa odozgo” nudi spektakularan pogled i na najznačajnije kulturne i geografske znamenitosti Bugarske, Rumunije, Škotske, Danske i Belgije, vodeći gledaoce u zadivljujuću vizuelnu avanturu sa kraja na kraj našeg kontinenta. Snimci iz vazduha koji oduzimaju dah prikazani u serijalu “Evropa odozgo” pružaju jedinstven uvid u to kako su tradicija, inženjering i prirodna čuda oblikovali kontinent, pomažući da se naslika dinamičan portret raznih regiona, ali i ljudi koji ih čine živim.

Izvor: Nova.rs

Zapadna Srbija, neistraženi raj

Čitajte Luftiku na Google vestima

144 Shares
144 Shares
Share via
Copy link