Balkan Magazin

Deda (77) godinama uništavao srpske automobile u Poreču

Muškarac iz Hrvatske star 77 godina osumnjičen je za zločin iz mržnje, jer je identifikovan da je u Poreču godinama uništavao automobile sa srpskim registarskim tablicama na kojima je ostavljao poruke.

U saopštenju Istarske policije se navodi da je 77-godišnji hrvatski državljanin počinio 18 krivičnih dela, 16 se odnosi na oštećenje tuđe stvari i dva krivična dela pretnje.

On se sumnjiči da je krivična dela počinio od 2010. do 2020. godine, a njegova meta bili su automobili s registarskim tablicama Srbije. Osumnjičeni je u navedenom razdoblju oštetio 16 automobila koji su bili na parkiralištima turističkih naselja i tržnih centara.

U većini slučajeva automobile je oštetio šrafcigerom, a u dva slučaja koristio je sprej. Ispod brisača je ostavljao papiriće s porukama mržnje prema onima srpske nacionalnosti. U dva slučaja osumnjičeni je ostavio samo preteće poruke sa elementima govora mržnje.

Ove godine počinio je četiri takva krivična dela, prvo početkom avgusta kada je oštetio škodu parkiranu u Ulici Nikole Tesle i fiat na parkiralištu tržnog centra u Ulici Mate Vlašića.

Sredinom avgusta je oštetio još jednu škodu parkiranu u uvali Sveti Martin, a poslednje krivično delo je počinio 24. avgusta, kada je na parkingu istog tržnog centra oštetio pasata.

U svim slučajevima vlasnike je dočekala uz materijalnu štetu i neprijateljska poruka.

Tokom pretresa kod 77-godišnjaka su pronađeni pištolj Welten Wafen W. Germany za koji nema dozvolu i municija, pa će osim za prethodna krivična dela protiv njega biti podneta prekršajna prijava za posedovanje oružja bez dozvole.

Izvor: Tanjug, 021.rs

Srbija i Hrvatska danas čitaju jedno pismo: Splićanin objasnio zašto mu fale Srbi

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


13 Shares
Share via
Copy link