Magazin

Dečak (13) iz Sremske Mitrovice divljački prebio trojicu vršnjaka, jedan završio u bolnici

vrsnjacko-nasilje
Foto: PROFIMEDIA / RAS SRBIJA/Ilustracija

Za prvih devet meseci ove godine u Srbiji je zabeleženo blizu tri stotine slučajeva vršnjačkog nasilja. Dosadašnja istraživanja na temu nasilja nedvosmisleno ukazuju na to da osobe koje su u detinjstvu bile žrtve vršnjačkog nasilja decenijama kasnije osećaju telesne, psihičke i socijalne posledice. Učitelji, roditelji i svi u društvu moraju biti svesni da ono što se događa na školskom igralištu ili u dvorištu ima dalekosežne posledice.

Vršnjačko nasilje,  i to sa teškim posledicama, nažalost je postalo naša svakodnevica. Poslednji slučaj u nizu desio se u OŠ “Sveti Sava” u Sremskoj Mitrovici kada je učenik osmog razreda (13) brutalno prebio trojicu vršnjaka.

Naime, dečak je u ponedeljak, 4. oktobra, najpre pretukao jednog vršnjaka ispred prodavnice u neposrednoj blizini škole tokom velikog odmora u poslepodnevnoj smeni. Tu se, kako otkriva izvor upućen u slučaj, nije zaustavio.

– Taj mladić, inače visok dva metra, dečaka je tukao ispred prodavnice, što je kamera radnje snimila. Potom je došao u školu i nasrnuo na drugog đaka, duplo sitnijeg od sebe. Svi đaci su se okupili okolo. U tuču se umešao još jedan dečak koji je hteo da ih razdvoji, ali je on postao njegova treća žrtva.

To nije ličilo na dečju tuču, on je tukao kao razjareni navijač. Tog trećeg dečaka je dva puta udario u glavu i jednom u vrat – rekao je izvor „Blica“ i dodao da je jedan od napadnutih dečaka završio u bolnici zbog težine povreda.

Nakon ustanovljenih povreda, upućen je na kućno lečenje.

Batinanje u školi dešavalo se pred nadzornim kamerama, tako da postoji i video-zapis tuče.

Ovaj slučaj je policiji prijavila majka jednog od nastradalih maloletnika.

Policija je potom obavestila nadležno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici, koje je zatražilo da se obavi razgovor sa svim akterima tog događaja i policijski izveštaj o ovom incidentu, a o svemu je obavešten i Centar za socijalni rad.

Osmakinje devojčici iščašile vilicu i krvnički je tukle “jer ih nervira kao pojava”

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

79 Shares
Share via
Copy link