Magazin

Ako vaše dete obožava ove igračke, moguće da u kući imate malog genija

Deca igračke dinosaurusi
Foto: learn2communicate.com.au

Možda niste znali, ali veoma je važno obratiti pažnju sa kojim igračkama vaši mališani najviše vole da se igraju.

Ukoliko vaši klinci obožavaju baš dinosauruse, moguće je da u kući imate budućeg genijalca, pokazuju rezultati jedne studije.

Istraživanje, koje su sproveli Univerzitet Indijana i Univerzitet Viskonsin, pokazalo je da „intenzivno interesovanje“ za dinosauruse može da dovede do čitavog niza prednosti, kada je u pitanju inteligencija.

To sugeriše da „intenzivno interesovanje“, ili opsesija dinosaurusima, može „da pojača istrajnost, poboljša pažnju i poboljša veštine složenog razmišljanja kod dece“.

Deca koja su opsednuta praistorijskim životinjama mogu takođe da imaju poboljšane lingvističke veštine, piše N1.

dete dinosaurusi
Foto: Getty Images

Psiholozi su takođe otkrili da deca koja imaju veliko interesovanje prema dinosaurusima bolje rešavaju probleme i razvijaju strategije u kasnijem životu.

Ali ne brinite, prednosti nisu ograničene samo na decu koja su opsednuta dinosaurusima.

To može biti ‘intenzivno interesovanje’ za nekoliko oblasti kao što su avioni ili konji, a motorna vozila su takođe visoko na listi.

Keli Čen, pedijatrijski psihijatrijski radni terapeut u Džons Hopkinsu, rekla je za CNN u vreme kada je studija objavljena: „Istraživanje teme i savladavanje njome je korisno jer tako formiramo karijere kao odrasli.“

„Primarno zanimanje deteta je da se igra, tako da oni rade svoj posao igranja kroz prizmu ove stvari o kojoj su zainteresovani da uče.“

Studija takođe kaže da su od roditelja koji su učestvovali, mnogi izjavili da je intenzivno interesovanje njihovog deteta trajalo samo između šest meseci i tri godine pre nego što su prešli na sledeću stvar.

Izvor: N1

Igračke koje smo svi imali danas dostižu neverovatne cifre među kolekcionarima

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link