Magazin

Igračke koje smo svi imali danas dostižu neverovatne cifre među kolekcionarima

Svačije detinjstvo obeležile su različite igračke i to sve zavisi od vremena i mesta na kome je neko rođen. Bilo da su u pitanju figurice, bojanke, ili modeli vozova, sigurno ima nekih igračaka koje su vam bile draže od ostalih, a neke ste možda sačuvali i za svoju decu.

Ono što je zanimljivo je da mnoge takve stvari vremenom dobijaju na vrednosti, jer se više ne proizvode, a predstavljaju nostalgični prozor u prošlost, koji kolekcionari izuzetno cene. To važi za razne konzole, prva izdanja stripova i knjiga, kao i mnoge druge igračke.

Evo igračaka koje možda možete i vi iskopati u nekim “ćoškovima”, a koje danas vrede poprilično mnogo.

Figurice za PEZ bombona

Njihovih varijacija ima na stotine, a kako brend postoji i danas, i dalje se proizvode nove i nove varijante. Međutim, neke od starih tražene su na onlajn aukcijama i vrednovane visoko, a među njima su jedna sa likom astronauta, jedna sa glavom Mikija Mausa, jedna sa glavom Deda Mraza, i posebni PEZ pištolj.

Prva Barbika

Barbika je lutka koja postoji više od 6 decenija i još uvek doživljava transformacije u izgledu, u skladu sa aktuelnim trenutkom. Ona koja je najviše cenjena je njena originalna verzija iz 1959. godine sa zebrastim kupaćim kostimom, a njena cena kreće se između 8 i 23 hiljade dolara.

Furbi lutka

Čupave lutke koje govore i trepću bile su popularne pred kraj prošlog i na početku ovog veka i svoj put pronašle su do mališana u raznim zemljama sveta. Ponovo je najvrednija ona originalna verzija, koja neotpakovana vredi oko 900 dolara.

Gejm boj

Ova prenosiva konzola takođe je bila popularna širom sveta, pa tako i kod nas tokom 90-ih godina prošlog veka. Neke njene verzije, savršeno očuvane, vrede par stotina dolara, dok pojedina posebna izdanja idu i do hiljadu dolara.

Pokemon karte

Karte napravljene po popularnoj animiranoj japanskoj seriji su fenomen koji i dalje traje i koje su prevedene na razne jezike. Zavisno od godine izdanja, očuvanosti i verzije pojedinačne kartice, one se mogu prodati i po ceni od deset i više hiljada dolara, piše City magazine.

LEGO vozovi

Kolekcionari LEGO proizvoda su zainteresovani za mnoge proizvode ovog danskog proizvođača igračaka, a vozovi su jedna od popularnijih stvari. Oni stariji, iz posebnih kolekcija, kreću se od jedne do par hiljada dolara.

Figurica Bobe Feta

Sve što ima veze sa Ratovima zvezda ima svoju prođu i kolekcionare koji to žele da otkupe, ali nešto je ipak popularnije od ostalog. Pojedine figurice, poput one Bobe Feta, koje nisu izvađene iz originalnog pakovanja, prodaju se i po ceni od trideset hiljada dolara. Možda to ima neke veze sa popularnošću aktuelne serije The Mandalorian.

8 novosadskih organizacija kojima možete pokloniti odeću, obuću, bebi opremu, knjige, igračke

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

54 Shares
Share via
Copy link