Magazin Svet

Samrtno pismo slavne voditeljke njenoj deci treba svi da pročitamo i okačimo u dnevnu sobu

Debora Dzejms
Foto: Printskrin/Instagram

Za koji dan će se u knjižarama širom planete  (18. avgust) pojaviti knjiga slavne voditeljka Debore Džejms koja je u junu izgubila bitku sa rakom creva. Deo knjige biće i pismo koje je pred smrt, ova dama  napisala svojoj deci Eloiz (12) i Hugu (14) u kojem im je otkrila savete za srećan život.

Rizikujte

Kako prenosi “Dejli mejl”, Debora Džejms koja je preminula u 40. godini poručuje svojoj deci “da rizikuju i žive život”.

debora-dzejms
Debora Džejms Foto: bowelbabe / Instagram

– Iskoristite šansu i verujte u sebe. Ne zaboravite da budete svoj najveći navijač-  napisala je Debora.

Savetovala ih je da žive u sadašnjosti i da iskoriste svaki momenat i da istraže svet. Ćerki i sinu koje je dobila sa suprugom Sebastijanom, napisala je da u brak treba stupiti jedino iz ljubavi.

Otkrila im je da je posle trećeg sastanka za njihovog oca znala da će se udati za njega kao i da ge odmah zavolela. Napomenula je da na braku treba raditi, a da je i 18 godina nakon venčanja najzgodniji muškarac u prostoriji za nju bio njen suprug.

Najvažnija  metoda vaspitanja je ljubav

Navela je da bi volela da ruža koja nosi njeno ime bude u buketu njene ćerke na njenom venčanju pa istakla da je ljubav prema deci ono najvažnije što roditelji treba da znaju odnosno najbitnija metoda u vaspitanju.

– Život ne ide uvek po planu. Ali život je ponekad zanimljiviji kada izađete van sigurnih okvira- istakla je i savetovala decu da kupe psa jer je to bila jedna od najboljih odluka koje je ikada donela.

– Uzmite tajm-aut. Opuštanje nije užitak – to je oblik dopunjavanja sebe. Niko od nas ne može piti iz praznih čaša. Važno je svakog dana raditi jednu stvar koja vas čini srećnim. I nikada ne kritikujte druge zbog stvari koje ih čine srećnim. Svakog dana nam je dato 86.400 sekundi i svako bira kako će ih iskoristiti – upozorila je i nastavila:

– Tek kada počnu da nam izmiču te sekunde, shvatamo vrednost svake od njih. Dakle, moj najveći savet za vas je da u tim sekundama možete da radite šta god želite. Možete ih koristiti kako god želite. Izbor je vaš, ali budućnost pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova. Da li verujete u svoje?

Podsetimo, četrdesetogodišnja Debora Džejms, voditeljka BBC-jevih sadržaja na internetu je u maju ove godine  prekinula aktivno lečenje od raka creva u četvrtom stadijumu posle dugogodišnje borbe.  Debora je redovno obaveštavala o toku svoje bolesti na Instagramu, pisala o borbi kroz koju prolazi i ohrabrivala obolele da se leče i ne odustaju.

Izvor: zena.blic.rs

Poznata voditeljka (40) preminula od raka creva, nedavno prekinula lečenje da bi poslednje dane provela sa porodicom

Luftika redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

82 Shares
Share via
Copy link