Magazin

Država uplatila milion evra fudbalerima za plasman na Mundijal, sada čekamo njihov potez

fudbaleri-srbije
Foto: Fudbalski savez Srbije

Na račun Fudbalskog saveza Srbije upravo je leglo milion evra od države za pobedu nad reprezentacijom Portugala i plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, saznaje “Blic”.

Odluka o prebacivanju novca doneta je na sednici Vlade Srbije koja je upravo završena.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pred put u Lisabon, ušao u avion kojim je reprezentacija putovala, pozdravio fudbalere i stručni štab i obećao nagradu od milion evra ukoliko izbore direktan plasman na Svetsko prvenstvo.

Od tog trenutka javnost u Srbiji apeluje na fudbalere Srbije da nagradu koja im je obećana od države doniraju za lečenje bolesne dece.

Za sada se još niko iz Fudbalskog saveza Srbije nije oglašavao po tom pitanju, a mi se iskreno nadamo da će fudbaleri pokazati da su istinski šampioni i da će ovu nagradu proslediti onima kojima je najpotrebnija.

Pogotovo ako se uzme u obzir da su pobedom na Lužu FSS obezbedili izvanrednu zaradu od 12 miliona dolara!

Toliko iznosi premija koju FIFA dodeljuje svakom učesniku Mundijala u Kataru, po sistemu gde se deset miliona dodeljuje reprezentacijama za plasman na Svetsko prvenstvo, dok još dva miliona ležu zarad priprema nacionalne selekcije.

Nagradni fond za Svetsko prvenstvo glasi 700 miliona dolara, što je nešto više od 20 posto u odnosu na poslednji Mundijal u Rusiji. Iznos sa osiguranje igrača i naknadu klubovima biće određen naknadno.

Pobednik Mundijala inkasiraće 50 miliona evra, dok je, primera radi, Francuska na proteklom prvenstvu u Rusiji zaradila 38.

Plasman u osmini finala donosi još dva miliona, a čevrtfinale dodatnih šest.

Plasman u polufinale vredi 25 miliona dolara, treće mesto 30, drugo 40, a titula prvaka doneće 50 miliona dolara.

Ludnica u svlačionici Srbije nakon pobede nad Portugalom! Piksi: Da li ste bre normalni?! (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

134 Shares
134 Shares
Share via
Copy link