Magazin

Skrhani otac nestale Ilinke ne gubi nadu: „Osećam da je živa“

dalibor dujović
Foto: RINA

Dalibor Dujović iz Priboja, nakon što je prošlo 37 dana od kada mu je ćerka Ilinka nestala, i dalje je duboko ubeđen da je ona živa i zdrava.

Mlada devojka, kojoj je prekjuče bio 28. rođendan, kao da je u zemlju propala.

U veri da će je pronaći i da će opet biti zajedno, ne da ga pokolebati ni činjenica da je Ilinka pre tri i po meseca otišla od kuće i pokušala samoubistvo, piše Blic.rs.

– Ne samo kao otac, već i kao čovek, osećam da je živa i da joj je dobro. Nisu to nikakve moje fantazije, već mi to govori očinski instinkt – kaže Dujović.

Bivši je košarkaš i košarkaški trener iz Priboja. Radio je kao konobar, a duže vreme je nezaposlen. Zbog neizmirenih kredita, navodi, jure ga sudski izvršitelji. Od Ilinkine majke, sa kojom ima i 22-godišnjeg sina, koji boluje od poremećaja pažnje, razveden je. Ipak, sa bivšom suprugom ima korektan odnos.

– Ilinka je 12. decembra oko 16 sati izašla iz kuće da, tako je rekla, kupi čips. Dvadesetak minuta kasnije, dok sam se vraćao iz bolnice, prošao sam ulicom kojom je ona, kako se ispostavilo, otišla, ali se nismo sreli – priča on.

Sve upućuje da je njegova ćerka tog dana otišla ka Stazi zdravlja – pešačkoj stazi uz reku Lim. Na to ukazuje i video snimak, koji je zabeležio da je sišla u podvožnjak, i izjava jednog čoveka koji je išao iza nje dok nije prešao na drugu stranu reke. Nikakav dokaz da je prišla Limu, napominje Dalibor, za sada ne postoji.

Na nestanak ćerke prvi put je alarmirao 30. septembra kada se Ilinka nije vratila iz šetnje. Sutradan ju je uz pomoć mnogih Pribojaca pronašao na obližnjoj planini Bić.

– Zatekli smo je pod dejstvom tableta kojima je pokušala da izvrši suicid. Ruka joj je bila povređena od ugriza životinja, najverovatnije pasa. Posle toga vodili smo je u bolnicu u Priboj, na VMA, u Kragujevac. Rekla je da je pokušala da se ubije zbog depresije, besparice, teškog života – iskren je očajni Pribojac.

Ilinka je, nastavlja, na Palama studirala sociologiju i samo diplomski ispit ju je delio od završetka studija. Međutim, došla je pandemija korona virusa i iz njoj znanih razloga nije završila fakultet.

ilinka-priboj
Foto: Rina

„Ne odbacujem mogućnost da je oteta“

Ceo Priboj i širu okolinu Dalibor je uz pomoć znanih i neznanih, tragajući za ćerkom, obišao u proteklih 36 dana. Pretražen je Lim – kako reka tako i priobalje – od Priboja do jezera kod Rudog. Uslovi nisu dozvolili da se roni, već su korišćeni podvodni sonari.

Dujović je danas bio zauzet organizacijom nastavka potrage, akcije koja će početi sutra ili prekosutra kada očekuje da u Priboj dođu ronioci gorskih službi spasavanja iz Foče i Bijeljine. Još jednom je apelovao na sve državne organe da mu pomognu da pronađe ćerku.

– Što pre nam trebaju žandarmi da nam pomognu oko pretrage terena, jer će za koji dan pasti sneg. Ronioci, planinari, naša GSS… Sve nam je potrebno. Policija motri na granične prelaze, pokrili smo železničke stanice, proverili smo svuda gde bi mogla da ode. Oko Priboja ima mnogo napuštenih vikendica koje treba pretražiti. Moguće je i da je otišla na Pale gde je stekla puno prijatelja. Ni sam ne znam zašto, ali ne isključujem mogućnost da je otišla pravcem Sjenica – Tutin – Novi Pazar – Plav. Kako god to zvučalo, ne odbacujem ni mogućnost da je oteta – kaže Dalibor Dujović.

Iza njega je teških 36 dana koje ne bi poželeo ni najvećem neprijatelju. I kad uspe da zaspi san ga drži par sati. Svakim jutrom rano ustaje na bi tragao za ćerkom. Tako će biti, uverava, sve dok je ne pronađe, „makar išao i četvoronoške“. Stane li on, svestan je, staće i potraga za ćerkom.

– Moje viđenje je da se Ilinka krije negde gde je idealno za život nekoga ko ne voli mnogo sa ljudima. Možda je sa psom! Više od pola pribojskih pasa lutalica je sterilisala i čipovala. Jednog je udomila, takođe i dve mačke – ne gubi nadu Dalibor Dujović.

Izvor: Blic.rs

O Ani bruje mediji, a ni Ilinke nema više od mesec dana: „Zašto se za neke diže cela država, a za druge ne?“

Share via
Copy link