Magazin

O Ani bruje mediji, a ni Ilinke nema više od mesec dana: „Zašto se za neke diže cela država, a za druge ne?“

ana i ilinka
Foto: Printscreen

Mediji ovih dana bruje o nestanku Srpkinje koja živi u Americi, Ane Volš. Toj majci troje dece svaki trag se izgubio 1. januara.

Sa druge strane, stiče se utisak da se polako zaboravlja slučaj nestale Ilinke Dujović (24) iz Priboja. Za njom više od mesec dana aktivno traga otac, a priključili su se i dobrovoljci.

Njegova nada da će ćerku pronaći ne bledi, a njegova sudbina potresa i one koji ga ne poznaju, piše Telegraf.rs.

Jedna od stanovnica grada iz kog je ta mlada devojka nestala, drugi put, u potresnom obraćanju javnosti zatražila je pomoć. U redovima koji slede osvrnula se i na slučaj koji je proteklih dana uznemio mnoge.

Ističući kako se nad sudbinom nestale Ane Volš očajava, istakla je da slučaj njene sugrađanke pada u zaborav. Navodeći da želi da se i Ana Volš pronađe, da bude zdrava i spasena, ocenila je da nisu svi jednaki.

nestala-devojka-ilinka-dujovic
Ilinka Dujović Foto: Facebook/Priboj

U nastavku prenosimo njene reči.

„Priboj. Znate onaj grad na Limu gde žive najbolji ljudi, gde je čovek čoveku brat? Tu su mi koreni, otac, brat, rodbina i prijatelji. Tu mi je ostalo pola srca, misli su mi često tamo. Pratim sve što se u mom gradu dešava i teška priča porodice Dujović me mnogo potresa.

Danas je trideset i prvi dan kako im je nestala kćerka Ilinka, devojka od dvadeset i neku godinu, lepa kao anđeo. Ne znam je lično, ali sam čula samo reči hvale za nju po Priboju. Mnogo voli životinje, pogotovo pse. Ko voli pse, kome su psi prijatelji, ne može biti loš čovek. Psi dobrim ljudima prilaze, od loših beže.

Te devojke nema. Kažu da je imala psihičkih problema (ja ne znam i ne tvrdim), još jednom je odlazila, ali je na sreću brzo nađena. Otišla je opet. Ko zna šta je kvrcnulo u toj mladoj glavi, da ode, bez da nekom kaže, nekom se ne poveri. Nikom ne sudimo, jer život svakom svašta može da donese. Pomozimo, samo pomozimo.

Otac je traži svaki dan, obilazi brda i šume iznad Priboja, napuštene kuće i skrovišta. Ide uz Lim i niz Lim, traži svoje dete. Uz njega su najbliži, par prijatelja i neki dobri ljudi sa velikim srcem. Svaki dan ide u nadi da će je naći živu i zdravu. Negde sakrivenu, ali živu.

Čitam njegove apele za pomoć od države, medija, novinara, raznih udruženja i ništa. Ovom čoveku se ne pomaže. O nestaloj Srpkinji u Americi danas sam videla pedesetak naslova, svaki dnevnik je o vestima za nju, svi komentarišu taj slučaj. Daj bože da Anu u Americi nadju živu i zdravu, da se vrati svojoj deci, kući, dodje u Beograd.

Ali ne mogu a da se ne zapitam, gde je Ilinka Dujović, devojka iz Priboja, po tim portalima, medijima, vestima, novinama? Gde je njena slika, očev očaj i molba za pomoć, gde je Srbija za to dete? Zar njen život nije vredan? Zašto je Srbiji neko važan, a neko ne?

Zašto se ne pomogne ocu da svoju kćerku nađe, kako god? Zašto se njegova muka i potraga ne prati i izveštava. Njegova tuga, nada, ljutnja, strepnja gde je?

Zašto se za neke diže na noge cela država, a za neke ne??? Mnogo boli što nismo svi isto tretirani. Baš“, stoji u objavi.

Izvor: Telegraf.rs

Ilinka (24) iz Priboja ponovo nestala, pre 3 meseca pokušala samoubistvo

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

567 Shares
567 Shares
Share via
Copy link