Novi Sad Vesti

Čuružanin priveden zbog sumnje da je ramenom potkačio sveštenika na Limanu

Mesto gde je nekad bila Žuta Kuća
Mesto gde je nekad bila Žuta Kuća, Foto: Luftika

Pedesetpetogodišnji Čuružanin priveden je zbog sumnje da je 5. marta, oko 15.30 časova, ramenom odgurnuo sveštenika na Limanu.

Prema nezvaničnim saznanjima 021.rs, javni tužilac je pregledao predmet i doneo odluku da nema elemenata krivičnog dela.

Muškarac je dobio prekršajnu prijavu.

Čuružanina je policija odmah po pronalaženju i privođenju, u petak 15. marta, sprovela u Prekršajni sud u Novom Sadu sa prijavom za prekršaj iz člana 9 Zakona o javnom redu i miru.

Za sada nema informacija da je sud doneo presudu u postupku protiv Čuružanina.

Eparhija bačka je u jeku rasprave o izgradnji crkve kod Štranda saopštila da je sveštenik B. M. napadnut na Limanu, prilikom obavljanja parohijskih dužnosti.

Kako se navodi u saopštenju Eparhije, napadač je nepoznati muškarac koji je, na ulici “pred svedocima, ničim izazvan, udario sveštenika i zatim se brzo udaljio u nepoznatom pravcu”.

Eparhija je poručila da su “mediji i njihovi pokrovitelji svoj govor mržnje usmerili protiv želje i inicijative pravoslavnih vernika da se izgradi spomen-hram Svetih mučenika bačkih na Limanu, gde više desetina hiljada vernika nema svoju parohijsku crkvu”.

Podsećanja radi, u danima koji su sledili, pojedini istaknutiji aktivisti iz Novog Sada su i direktno prozivani da su napadači ili inicijatori, ali ni jedan dokaz za to nije pružen. Hajci koja se proširila kroz režimske medije i društvene mreže, pored vladajuće stranke, pridružili su se i drugi, uglavnom desničarski nastrojene strukture, a aktivisti su navedeni punim imenom i prezimenom kao nesumnjivi izvršioci napada.

Izvor: 021

Gradonačelnik Novog Sada lokaciju za crkvu na Limanu opisao kao “livadu na kojoj se nikad ništa nije dešavalo”

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link