Magazin Novi Sad

Eparhija Bačka: Na Limanu napadnut sveštenik, rezultat medijskih napada na SPC

svestenik-2
FOTO: OLIVER BUNIĆ / RAS SRBIJA, ilustracija

Eparhija bačka saopštila je da je juče, 5. marta, na Limanu fizički napadnut sveštenik B. M. “prilikom obavljanja redovnih parohijskih dužnosti”.

Kako se navodi u saopštenju Eparhije, napadač je nepoznati muškarac koji je, na ulici “pred svedocima, ničim izazvan, udario sveštenika i zatim se brzo udaljio u nepoznatom pravcu”.

Dodaju da je incident prijavljen policiji i da je u toku istraga.

Portalu 021.rs je nezvanično potvrđeno da je incident prijavljen, ali da delo još uvek nije kvalifikovano.

“Očigledno je da je ovaj napad motivisan svakodnevnim i sve izražajnijim medijskim pohodima na Srpsku pravoslavnu crkvu, naročito poslednjih meseci i dana, kada se na direktnom udaru poznate medijske anticrkvene i antisrpske armade ponovo našla Eparhija bačka i njena Crkvena opština novosadska zbog misijske delatnosti u srpskom narodu, očigledno uspešne”, piše u saopštenju.

Eparhija navodi da su poslednjih dana “pomenuti mediji i njihovi pokrovitelji svoj govor mržnje usmerili protiv želje i inicijative pravoslavnih vernika da se izgradi spomen-hram Svetih mučenika bačkih na Limanu, gde više desetina hiljada vernika nema svoju parohijsku crkvu”.

“Ova potreba građana Limana je odmah zloupotrebljena i ispolitizovana da bi se naše društvo dodatno polarizovalo i vratilo u društveni ambijent posleratnih godina kada su Crkva, njeno sveštenstvo i verni narod bili diskriminisani na svakom koraku, pa čak i fizički likvidirani”, piše u saopštenju.

Eparhija poziva “sve društvene činioce, a posebno političke partije, medije i nevladin sektor, da na ovom primeru uvide svoj deo odgovornosti i da svi zajedno kao društvo učinimo sve da se ambijent u kojem živimo izleči i upristoji jer će, u suprotnom, dolaziti do sve većih podela u društvu”.

Slučaj crkve kod Štranda i nova naprednjačka koska bačena među Novosađane

Luftika

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Ovo je samo početak bolnih nevolja za nominalnu religiju u celom svetu. Uskoro će političke vladavine shvatiti koliko crkve i druge nominalne religije u globalu nanose štetu njihovim planovima za mir i sigurnost u svetu, svojim direktnim petljanjem u politiku i podržavanjem ratova, kao i nacionalnim huškanjem i posebno krivim učenjima o Bogu, stanju u kom se nalaze mrtvi, paklenoj vatri, seljenju duše, mističnom trojstvu itd. Biće to kao napad razjarene divlje zveri. Interesantno je da će na tu misao doći ne zahvaljujući svojoj visprenosti, već će im je Bog usaditi u srca i umove (Otkr. 17:16,17).

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link