Magazin Srbija

Vulinu još jedno odlikovanje: Crna plaketa nepoželjnog poslodavca

To je jedino priznanje koje je on zaslužio – poruka je Vojnog sindikata Srbije koji je ministru Vulinu dodelio Crnu plaketu nepoželjnog poslodavca.

– Ovakva odluka inicirana je pomamom servilnosti i dodvoravanja visoko pozicioniranih i ušuškanih pojedinaca iz sistema odbrane odlazećem ministru, koje je očigledno ništa drugo nego nastavak zloupotrebe VS, isključivo u političke svrhe i radi podizanja ličnog rejtinga Vulina kod onih koji će odlučivati o sastavu nove vlade, dok se sa druge strane bitno urušava dostojanstvo vojničke profesije i časti koju smo dužni da branimo – naveo je sindikat u saopštenju.

Oni ističu da su sa više od 7.200 članova jedini reprezentativni sindikat u oružanim snagama.

Crna plaketa Vulinu
Foto: Sindikat vojske Srbije

Sindikat je dodao da je dodela tog “nepopularnog priznanja” neminovnost koja ima za cilj kritičku ocenu rada Aleksandra Vulina tokom obavljanja funkcije poslodavca zaposlenima u VS.

– Spisak razloga za dodelu ‘Crne plakete nepoželjnog poslodavca’ Vulinu je podugačak, a neki od razloga su jer je tokom njegovom mandata vojska imala veće gubitke u ljudstvu nego u ratovima, jer pripadnici VS ne ostvaruju pravo na plaćenu naknadu prevoza za dolazak i odlazak sa rada u realnom iznosu, regres i topli obrok, jer im se za napredovanje u službi ne priznaju diplome iz civilnih škola i fakulteta – naveo je sindikat.

Takođe se dodaje da su zaposlenima u vojsci ukinute subvencije za rešavanje stambenog pitanja, da participaciju za lečenje plaćaju dvostruko više od ostalih građana, da su civilna lica u VS diskriminisana, da se sindikat i njegovi predstavnici proganjaju i dobijaju otkaze a da se resursi i pripadnici VS koriste na proslavi političke stranke Pokret socijalista, na čijem je čelu Vulin.

Vojni sindikalci Vulinu zameraju i, kako su naveli, “zloupotrebu obeležja VS na privatnoj crnoj uniformi”, kršenje Ustava, zakona i međunarodnih konvencija, urušavanje ugleda VS u zemlji i svetu, sumnjive nabavke pod velom tajne i javno zalaganje za secesiju dela državne teritorije.

Izvor: Nova.rs

Vulin: Značka se daje za doprinos opremanju, a ne zato što neko ume da pilotira

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

155 Shares
155 Shares
Share via
Copy link