Uncategorized

Corso – jedan od najmlađih i najatraktivnijih lokala na novosadskom korzou

Dok šetate Zmaj Jovinom ulicom, sigurno ste zapazili jednu bašticu koja je drugačija od ostalih. Ona radi tokom cele godine, uvek je puna, a leti u okviru baštice je i otvoreni šank, pa možete uživati u majstorijama barmena i degustirati najukusnije koktele, pravljene pred vama. Trend da se jede napolju čak i kada nije proleće ili leto, u naš grad malo po malo, doneli su stranci. Menadžer Corsoa, lokala na glavnom novosadskom korzou, Dušan Jeftić kaže da je u inostranstvu uobičajeno da baštice rade i tokom hladnijih dana.

Corso-caffe-3
Foto: Studio Kamasi

– Primetili smo da gosti vole da popiju čaj, ili ručaju napolju čak i kada je malo hladnije, pa smo odlučila da baštica bude otvorena tokom cele godine, što se pokazalo kao veoma dobro. Novosađani, al ii stranci rado sede napolju, imamo i ćebad koja dobro dođu kada se temperature spusti – kaže Dušan.

Ako se pak odlučite da uđete u Corso, sigurno nećete ravnodušno proći pored vitrine sa kolačima, bilo da ste ljubitelj slatkih đakonija ili ne. Mnogi gosti dolaze ovde upravo zbog ovih čuvenih kolača, kojih ima preko 20 vrsta.

Corso-caffe-7
Foto: Studio Kamasi

Hrana se u Corsou servira na specifičan način, pa ćete tako biftek dobiti poslužen na granitnoj ploči, sa mladim krompirićima i posebno odabranim začinima. Ovo je jedno od najpopularnijih jela u ovom kafe restoranu, a osim po bifteku Novosađanima je Corso dobro poznat i po velikom izboru pasta, pica, različitih vrsa ribe, obrok salata i sendviča.

Tajna ukusnih jela delom se krije i u peći španskog proizvodjaca -Mibrasa,koja koristi ćumur
kao osnovno sredstvo, pa sva spremljena hrana ima pravi šmek roštilja, a meso i povrće
spremljeno na ovaj način zadržava svoju aromu. Naravno, za ukusna jela zadužen je i šef kuhinje sa velikim iskustvom kako kod nas tako i u inostranstvu Gojko Samardžic, koji uvek vodi računa da vas oduševi i samim izgledom obroka, a zatim i ukusom.

Corso-caffe-13
Foto: Studio Kamasi

Uz dobru hranu lepo će se uklopiti i vina, ceđeni sokovi ili kafa. Za Dan zaljubljenih, u Corso povedite partnera i obradujte ga kolačima u obliku srca koje ćete ukombinovati uz čašu vina po želji. Ako ste više za ceđene sokove, preporučujemo Detox, a ako volite koktele, onda je pravi izbor Corso koktel. Ovaj koktel pravi se od smrznutog crvenog voća, malina, ribizla i kupina, limet, žutog šećera, bakardija i sode.

Corso-caffe-10
Foto: Studio Kamasi

U novosadski Corso rado svraćaju stranci koji vole ovakvu kuhinju, lepo servirana i ukusna jela, kao i Home made kolače, koje u Novom Sadu možete probati samo ovde. O kvalitetu ovog kafe restorana govori i uvek pun lokal, a ako već niste svratili u jedan od najmlađih i najatrkativnijih lokala u Zmaj Jovinoj ulici, savetujemo vam da to učinite što pre.

Pogledajte najbolje pljeskavice u gradu

 

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

363 Shares
363 Shares
Share via
Copy link