Magazin

Čistka nepodnobnih lekara u Novom Pazaru

novi-pazar-lekari
Lekari iz Novog Pazara okrenuli leđa premijerki

Posle smena na VMA, na red je došao Novi Pazar. Sa mesta vd načelnice Infektivnog odeljenja OB Novi Pazar zvanično je smenjena dr Lejla Ćeranić. Takođe je smenjen i vd zamenika načelnika Odeljenja hirurgije u toj zdravstvenoj ustanovi dr Džemail Detanac. Oni su jedni od 37 lekara specijalista OB Novi Pazar potpisnika peticije za smenu vd direktora Meha Mahmutovića, piše portal Direktno.

Dr. Džemail Detanac je u obraćanju javnosti sa još četvoro svojih kolega 18. jula izjavio da je Meho Mahmutović odgovoran za opšte stanje u OB Novi Pazar, partijsko zapošljavanje, narušene međuljudske odnose, lošu organizaciju službi i da su odlučil ida dignu glas protiv direktora i njegovih najbližih saradnika.

– Na ovaj način se obraćamo vama, građanima Sandžaka i cele Srbije, ovom peticijom kao alatom za odbranu sloboda, ljudskih prava, a časnom namerom da ukažemo na promene koje su neohodne za budući razvoj zdravstva, kako u našem gradu tako i šire – rekao je tada Detanac istakavši da situacija u OB Novi Pazar nije bila sjajna ni pre epidemije i da je kolaps kasnije nastao.

Vd direktora OB Novi Pazar Meho Mahmutović doneo je odluku kojom se stavlja van snage odluka o imenovanju vd rukovidoca Službe za infektivne bolesti u toj zdravstvenoj ustanovi dr Lejla Ćeranić.

Doktorka Ćeranić je tokom poslednjeg talasa koronavirusa u Novom Pazaru rukovodila Infektivnim odeljenjem i po oceni mnogih pacijenata i građana znatno doprinela da se spase mnogi životi.

Ona je na istoj konferenciji za novinare naglasila da se “snaga Meha Mahmutovića, pored svih problema u bolnici, prvi i glavni problem da smeni jednog vd načelnika neke službe”.

– Ono što sam ja doživela doživeće svako od nas – poručila je tada dr Ćeranić.

Trećina od oko 100 lekara specijalista Opšte bolnice u Novom Pazaru potpisala je peticiju kojom od najviših državnih funkcionera zatražila hitnu smenu vršioca dužnosti direktora Meha Mahmutovića i njegovih najbližih saradnika.

U zahtevu za smenu Mahmutovića je navedeno da “najodgovorniji za loše opšte stanje u Bolnici i lošu organizaciju rada službi tokom epidemije COVID-19 u zemlji su celokupno rukovodstvo Opšte bolnice, na čelu sa direktorom Mehom Mahmutovićem”.

ODMAZDA: Smenjeni načelnici sa VMA koji su podržali proglas “Ujedinjeni protiv kovida“

Share via
Copy link