Magazin

ODMAZDA: Smenjeni načelnici sa VMA koji su podržali proglas “Ujedinjeni protiv kovida“

Načelnici dve klinike i jednog instituta sa Vojnomedicinske akademije (VMA) ostali su bez svojih funkcija kada su im u sredu 16. septembra uručena rešenja o smeni. Prema saznanjima N1, iz izvora bliskih sada već bivšim načelnicima, tokom poslednjih nekoliko dana ista sudbina zadesila je ukupno sedam načelnika sa VMA.

Smenjeni su načelnik Instituta za medicinska istraživanja prof. dr sc. med. Danilo Vojvodić, načelnik Klinike za urgentnu internu medicinu prof. dr Slobodan Obradović i načelnica Klinike za kožne i polne bolesti prof. dr sc. med. Lidija Kandolf Sekulović.

Zvanične potvrde ove informacije još uvek nema, ali ono što je zajedničko svim smenjenim načelnicima jeste njihova podrška otvorenom pismu koje su Vladi Republike Srbije i ostalim nadležnim institucijama uputili lekari okupljeni u grupi “Ujedinjeni protiv kovida“.

Podsetimo, grupa od 350 lekara u proglasu objavljenom 21. jula oštro se ogradila od republičkog Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19 i zatražila njegovu smenu, navodeći da se Srbija našla u javno-zdravstvenoj katastrofi.

Početkom septembra, inicijativa „Ujedinjeni protiv kovida“ prerasla je u udruženje građana istog naziva, a broj lekara koji su svojim potpisima podržali otvoreno pismo povećao se na skoro 3.000.

Više od 2000 lekara diglo glas protiv Kriznog štaba, podrška i od advokata, umetnika, prosvetara

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

307 Shares
307 Shares
Share via
Copy link