Koronavirus Srbija

Četvoro dece se bori za život, na respiratoru i devojčica od 7 godina

respirator
Foto: Ilustracija/Thomas Lohnes/Getty Images

U Institutu za majku i dete „Dr Vukan Čupić“, još jedno dete priključeno je na respirator. U pitanju je devojčica stara sedam godina, koja je nefrološki bolesnik, a nakon što se zarazila koronavirusom, dobila je upalu pluća i stanje joj se iskomplikovalo.

– Imali smo petoro dece priključene na respirator, onda je jedan dečak ekstubiran, i on će danas biti prebačen na Odeljenje neurologije. Pre tri dana morali smo da priključimo jednu devojčicu od sedam godina. Ona je naš stari pacijent, nefrološki je bolesnik. Stigla je kod nas sa infekcijom koronavirusa, zbog čega ima upalu pluća. Ona je sada stabilno, za razliku od ostale dece za koju se maksimalno borimo, ali im je stanje nažalost nepromenjeno – kaže dr Radovan Lukešević za Nova.rs.

Trenutno je na respiratoru u ovoj zdravstvenoj ustanovi, dečak od 17 godina, devojčice od 16 i od 7 godina, kao i beba od pet meseci.

– Situacija se sve više komplikuje iz dana u dan, a i dalje ima ljudi koji pričaju da korona ne postoji. Pozivam ih da dođu kod nas da volontiraju i da vide kako izgledaju mali pacijenti koji se hrabro bore sa bolešću – kaže dr Lukešević.

Prema poslednjim zvaničnim podacima, tokom 24 sata od posledica koronavirusa u Srbiji preminulo je 62 ljudi, a 274 priključeno je na respiratore. Kapaciteti kovid bolnica su gotovo popunjeni.

Protesti zbog kovid propusnica ispred domova lekara, Konu vikali da je Mengele

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

34 Shares
Share via
Copy link