Putovanja

Zašto su skočile cene ležaljki u Grčkoj: Od besplatnih uz kafu do onih koje koštaju kao apartman

plaža
Foto: Picture.alliance/PIXSELL

Cene iznajmljivanja ležaljki na plažama u Grčkoj menjaju se iz godine u godinu, a oni koji vole da se opuste ispod suncobrana, u zavisnosti od mesta, mogu ovu uslugu dobiti besplatno uz poručeno piće ili pak platiti neverovatnih 30 evra dnevno. Od besplatnih do papreno skupih ležaljki – evo šta nas čeka ove godine na plaži u Grčkoj.

Koliko novca je potrebno za iznajmljivanje ležaljki na grčkim plažama varira od plaže do plaže. U predsezoni cene su bile niže dok se od skora primenjuju nove, nešto više tarife za iznajmljivanje lezaljki i suncobrana.

Prema komentarima srpskih turista koji trenutno borave u Grčkoj na nekim plažama se ležaljke  naplaćuju, na nekima ta mera važi samo vikendom. Na nekim plažama uz poručeno piće možete da koristite i ležaljke dok neke plaže traže i minimalnu konzumaciju istog.

Na Rodosu se cene za dve ležaljke i suncobran kreću između 10 i 12 evra. U Haniji (Krit) za dve ležaljke i suncobran ćete izdvojiti oko 7 evra. Na Stavrosu uz poručeno piće imate suncobran i ležaljke. U Pefkohoriju uz dva naručena pića imate pravo na korišćenje ležaljki što je oko 8 evra po osobi.

Na nekim plažama je dovoljno da naručite kafu i da koristite ležaljke dok je na nekim mestima za istu uslugu potrebno izdvojiti od 20 – 30 evra. U nekim kafićima cene se razlikuju u okviru iste plaže, te ćete za prve redove do mora morati da izdvojite oko 10 evra a za one pozadi oko 5 evra.

Komentari na razlike u cenama su podeljeni, dok jedni oštro kritikuju Grke za naplaćivanje ležaljki, drugi kritikuju srpski mentalitet.

“Samo Srbi idu na letovanje sa 5 kila pasulja, paštetama, kobasicama, iznajmljenoj sobi za 8 evra i sa nadom da će za jednu kafu od 2 evra i bez da daju neki bakšiš klincima koji celo leto rade na 40 stepeni da dobiju uslugu od 5 zvezdica”, jedan je od komentara na cene iznajmljivanja ležaljki u Grčkoj.

Ruku na srce, ne možemo a da ne primetimo da se sada odjednom, na plažama na kojima se nisu naplaćivale ležaljke sada ta usluga dodatno plaća.

Rajsko ostvo na 3 sata leta od Beograda na kojem ćete poželeti da ostanete zauvek

 

OGLAS

PARTNERI SAJTA


220 Shares
220 Shares
Share via
Copy link