Koronavirus Srbija

Cena korona testa u Pančevu 8.225 dinara, u Novom Sadu 6 hiljada, a evo za koga je besplatno

corona-test

Većina zavoda i intituta za javno zdravlje u Srbiji objavila je cenovnike za dobrovoljno testiranje na Covid-19.

Cene variraju od zavoda do zavoda i kreću se od 6 hiljada do nešto više od 8 hiljada dinara.

Zavod za javno zdravlje Pančevo je već počeo uzorkovanje za C-19 testiranje, a cena testa je 8.225 dinara, što je skuplje nego što se spekulisalo da će testiranje koštati. Kako je objašnjeno na sajtu Zavoda, u cenu je uključeno uzorkovanje, testiranje i izdavanja sertifikata, piše N1.

Danas je objavljena cena testiranja i u Novom Sadu.

Institut za javno zdravlje Vojvodine i Dom zdravlja “Novi Sad” počeli su sa testiranjem na Covid-19 domaćih i stranih državljana koji putuju u inostranstvo ili državljana Srbije koji žele da skrate karantin od 14 dana, prenosi 021.rs.

Cena testa za Novosađane je 6 hiljada dinara.

Cena testiranja u Zavodu za javno zdravlje Vranje iznosi 6.000 dinara. Po istoj ceni može se obaviti i u Zavodu za javno zdravlje Sombor.

Testiranje će se naplaćivati državljanima Sbije koji ne ispunjavaju indikacije za testiranje o trošku države, onima koji žele da se testiraju na lični zahtev, ali i svim putnicima u međunarodnom saobraćaju kojima je potreban rezultat PCR testa da bi izašli iz Srbije ili da bi u nju ušli i tako izbegli 14-dnevni karantin.

Neki od zavoda su objavili da će besplatno testiranje biti omogućeno isključivo za potrebe putovanja maloletnim državljanima Srbije, studentima – državljanima Srbije, studentima pripadnicima srpske nacionalne manjine koji su državljani susednih zemalja i Slovenije, a koji studiraju u Srbiji.

Za letovanje ćemo izdvojiti i 1000 evra više: Testovi na koronu i u polasku i u dolasku

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

20 Shares
Share via
Copy link