Magazin Srbija

Čedo… Ne lomi me!

cedomir-jovanovic.jpg
Foto: Tanjug, Dimitrije Goll

Prvobitna ideja za naslov ove kolumne je bila „Čedo, oženi me!“.

Za zaboravne, da podsetim. U pitanju Čedomir Jovanović, lider LDP (ako nešto takvo još uvek postoji), nekadašnji simbol protesta protiv režima Slobodana Miloševića i simbola otpora. Znate, to je onaj mladi momak u farmerkama i starkama za kojim su ludovale sve devojke i nosile bedževe sa natpisom „Čedo, oženi me“!

Ne mogu da se ne prisetim kako je kao student imao neku harizmu i nekako se nametnu kao lider, predvodnik studenata protiv bivšeg režima.

Još onako skroman, simpatičan, obučen kao i svaki mladi čovek te dobi.

Izgleda da to beše samo još jedna bajka u koju smo mi, obični građani poverovali. Borac za pravdu, istinu, jedan od nas. Onaj koji ne pristaje na kompromise. Nepotkupljiv, čvrstog stava i uverenja.

Pokazalo se da smo ipak opet ispali naivni. Od dobrog momka kakvog smo ga zamišljali, nedugo posle ulaska u politiku postaje jedan drugi Čeda. Čedomir Jovanović.

Od momka u starkama do političara koga obezbeđuju telohranitelji. Odela, putovanja, mondenska letovanja i planinarenja čija organizacija košta i do 250.000 eu.

Čedomir Jovanović pronašao je rupu u zakonu pa višemilionsku imovinu, poput džipa i jahte, prijavljuje na druge, a u javnosti se i dalje predstavlja kao skroman političar , pisali su novinari i analitičari.

„Lider LDP Čedomir Jovanović pronašao je način kako da sakrije višemilionsku imovinu koju posjeduje.

Naime, Jovanović svoju ličnu imovinu, u kojoj su i džipovi i jahte, prijavljuje na firme s kojima je povezan ili ih drže njemu bliski ljudi, pa zato on nije dužan da to bogatstvo prijavi i Agenciji za borbu protiv korupcije .

On je prema zvaničnoj imovinskoj karti, skoro siromah pošto nema ni nekretnine, ni automobile, a ni ušteđevinu u banci.

– Tako je skoro u Hrvatskoj otkriveno da ima skupu jahtu, ali se ispostavilo da je ona u vlasništvu neke ofšor firme s kojom je povezan. Međutim, još je zanimljiviji slučaj luksuznog audija „Q7 Quatro“, koji je on godinama koristio, ali je zvanično bio u vlasništvu firme „Agroposlovi“, koju je vodila njegova žena Jelena. To je otkriveno kad je ta firma, koja se bavila poslom s tjesteninama i brašnom, otišla u stečaj, a zajedno s njom i skupi džip, koji je država prodala za 1,7 miliona dinara da bi namirila dio dugova preduzeća.“, pisao je Dnevni avaz.

Od diplomiranog dramaturga, do druženja sa „biznismenima“ i licima prilično sumnjivih biografija.

Doduše, ostalo mu je u krvi osećaj za dramu, te već 30 godina slušamo o njegovim mukama, teškom životu i napadima na njega.

Poslednji napad se dogodio sinoć. Opet neko lice, navijač, iz grupe „Hijena“, po njegovim rečima je pokušao da ga napadne.

Nije mi samo jasno kako jedan političar, dramaturg, intelektualac poznaje navijače a kamoli da zna čak i kojoj navijačkoj grupi pripada.

No, kako je godinama vredno radio na sebi i svojoj muskulaturi, Čeda je uspeo da se odbrani od napadača.

Prilikom tog incidenta je uspeo stolicom da razbije stakleni izlog ugostiteljskog objekta. Siguran sam da je ovako nabildovan uspeo da savlada i napadače. Očevici kažu da je imao alkohola u krvi. 1,52 promila. Svedoci tvrde da je psovao pripadnike policije i šutirao kola. Valjda je proveravao čvrstinu guma, ili je to neki novi vid treninga.

ceda-jovanovic
Printscreen/Instagram

Ne toliko davno imali smo još jedan sportski incident ovog političara, dramaturga po struci.

18.07. prošle godine izudarao je reketom za tenis D.I. (41) vlasika privatne klinike za fizikalnu terapiju.

Napad se dogodio na Novom Beogradu u ulici Milutina Milankovića broj 1 ispred Klinike za fizikalnu terapiju u vlasništu D.I.

Kako je vlasnik klinike posvedočio policiji, iz crnog džipa je „izašao političar Čedomir Jovanović i napao ga reketom za tenis“.

„- Stajao sam sa vozačem Čedomira Jovanovića i pričao, kada je on izašao iz automobila i bez razloga počeo da me udara reketom po telu. A onda je besno krenuo prema kolima, seo i otišao. Bio sam u šoku ne znam zašto me je napao niti koji je razlog – rekao je D. I. „

Ako ste mislili da Čeda vežba za ulogu u nekoj srpskoj verziji filma „Pobesneli Maks“, možda ste u pravu.

Pokušajte vi da ovako prebijate ljude i razbijate izloge a da ne završite u zatvoru.

Možda se i vama ukaže prilika da dobijete termin na TV „Happy“ ili N1. Nisam stigao da pogledam njegove nastupe ali siguran sam da su bili uverljivi.

Pa da li stvarno ima nekoga ko ne bi poverovao čoveku koji je za sebe rekao: „Možda su mi ruke prljave, ali mi je savest čista“.

Meni samo ostaje dodam, te ruke su mu i ojačale.

I jedan prijateljski savet: Ako sretnete Čedu sa teniskim reketom, zaobiđite ga za svaki slučaj. Sigurno je krenuo na trening, ali nikad se ne zna…da vas ne pomeša sa nekim.

A ako ste vlasnik ugostiteljskog objekta sa staklenim izlogom, i istog primetite u blizini, brzo spuštajte rešetke ili razmislite o uplati osiguranja za isti.

Ili umesto bedža „Čedo oženi me“ nabavite novi bedž ili nalepnice sa natpisom „Čedo, ne lomi me.“

 

Autor: Marko Marjanović

Interventna saoseća sa Čedom, pa ga nije ispresavijala što je bahato šutirao automobil

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

146 Shares
146 Shares
Share via
Copy link