Magazin

Otkrivena pozadina svađe Čede Jovanovića sa suprugom – i nije priprema graška

čeda jovanović
Foto: Privatna arhiva

Saga „Svađa sa ženom“ koja govori o sukobu između političara Čedomira Jovanovića i njegove supruge Jelene, od prošle nedelje prepričava se u Srbiji, a sada je, prema nezvaničnim saznanjima Kurira, jasno i zbog čega se ona dogodila.

Kap koja je prelila čašu bio je, priča se, potencijalni otkup stana za 650.000 evra na Novom Beogradu u kome Jovanovići žive već deceniju.

– Jovanovići već deceniju iznajmljuju stan na Novom Beogradu za 2.000 evra mesečno. U Beograd je poslednjih meseci došlo puno i Rusa i Ukrajinaca, i cene nekretnina su otišle u nebesa, pa je vlasnik tog stana odlučio da je sada idealan trenutak da ga proda. Kako Jovanovići tu žive već dugo i mnogo su ulagali u stan, stanodavac je prvo njima ponudio da ga otkupe. Čeda mnogo voli Novi Beograd kao kraj, u ovom stanu su im odrastala deca, a on i Jelena su mnogo i ljubavi i novca uložili u opremanje… Koliko sam načuo, Jovanović ima novac za učešće, a ostatak iznosa bi isplaćivao iz kredita. Baš tog jutra kad je izbio haos koji se završio i odlaskom u policiju, Čeda je krenuo u banku kod prijatelja da se raspita o kreditu – priča za pomenuti list izvor blizak lideru LDP-a.

ceda-jovanovic-zena
Foto: Printscreen/Instagram

Međutim, Jelena je pobesnela kada je čula za to. Ona već godinama živi pod pritiskom, veoma je zabrinuta za bezbednost supruga i bukvalno pretrne od straha svaki put kad on izađe iz kuće, naročito nakon njegovog sukoba s navijačima ispred zgrade prošle godine. Najmirnije se oseća van Srbije i ubeđuje muža da se isele. Deca su im porasla, sin Mihajlo već studira u inostranstvu, a uskoro će i ćerka Jana… Jelena smatra da ih više ništa ne vezuje za Srbiju, plus da im se ovde samo „pakuju“ afere. Čeda još nije spreman da napusti grad u kojem je odrastao, školovao se i gradio političku karijeru, iako je i sam svestan da bi mu život u inostranstvu bio mirniji, ali odlučiće ono što je najbolje za celu porodicu.

Jovanović je potvrdio da vlasnik stana s kojim je imao ugovor o desetogodišnjem zakupu sada želi da proda nekretninu, ali je negirao da je cena stanarine 2.000 evra.

– Tokom godina smo stan adaptirali za porodicu sa četvoro dece, pregrađivali, menjali parkete, radijatore, nameštaj, a vlasnik stana nam je na konto toga umanjio cenu zakupa. Pre dve nedelje nas je pitao da li smo zainteresovani za kupovinu stana, on nije mislio da ga prodaje, ali Rusi ne pitaju koliko košta i shvatio je da je ovo idealan trenutak. Ponudio nam je nižu cenu zbog naših ulaganja, ali i da nam od prodaje vrati deo novca za ulaganja… Nema iznosa, mora da se izvrši procena stana. Nemam svoj stan jer živim ovaj ludi život, bilo mi važnije da skupim pare za kampanju, nego da kupim sebi nekretninu – kazao je Jovanović i dodao da nije doneo nikakvu odluku:

Volim Novi Beograd, tu sam odrastao, živim u Zoranovoj ulici… Imamo nekoliko porodica u ovoj zgradi s kojima se družimo. Sa druge strane, mnogo ljudi mi je skretalo pažnju da je ovde teže sačuvati moju bezbednost, ne zna se ko će na vrata da mi dođe, na koga ću naleteti napolju… Drugi sam čovek kad odem u inostranstvo, razumem što se porodica uželela mira. Nema tu nikakve senzacije, moram da vidim gde bi deca volela da žive.

Da podsetimo, 12. oktobra u medijima je osvanula vest da su se Jovanovići potukli u stanu, a da je Čedu policiji prijavila tašta. Međutim, oboje su to kasnije negirali.

Izvor: Kurir

Čeda Jovanović u policiji zbog porodičnog nasilja: Gledaju me kao ludaka

70 Shares
Share via
Copy link