Magazin

Časne sestre koje gaje marihuanu, ne veruju u nacije i ne podržavaju celibat

Časne sestre

Njihova je misija učiniti prirodne lekove bazirane na biljkama dostupnima ljudima celog sveta. Imaju viziju da postanu most između majke Zemlje i njenih stanovnika koji su u bolovima i otvoriti oči svetu prema svim blagodetnim darovima prirode.

One su Sophia, Kate, Quinn, Kass, Luna i Camilla, časne sestre reda Sisters of the Valley (Sestre iz doline) i nipošto nisu obične časne sestre na kakve smo navikli. Na svojoj farmi u mestu Merced u američkoj saveznoj državi Kalifornija uzgajaju marihuanu i proizvode od marihuane. Prodaju lekove i kozmetiku, tinkture, balzame i ulja od kanabisa koje preko svog web-shopa šalju u sve krajeve sveta.

Sestre slede praksu biodinamičke poljoprivrede, u kojoj se sva priprema zemlje i obrada proizvoda prilagođava mesečevim ciklusima.

Ne veruju u nacionalnost, nisu za zabranu abortusa i ne podržavaju celibat

Sisters of the Valley nisu nisu obične katoličke časne sestre, već aktivistkinje odlučne da pomognu ljudima da nađu vlastiti, prirodni put do izlečenja. Ne veruju u naciju i nacionalnosti, smatraju se državljankama Zemlje, a ne protive se ni abortusu, niti uslovljavaju  svoje članice celibatom.

Inspirisane Beguinima, laičkim religioznim redovima iz srednjeg veka, smatraju se učenicama koje rade zajedno, mole se zajedno i jednako se odevaju kako bi pokazale pripadnost svom redu, a polažu i zakletvu o pripadnosti i predanosti pre pridruživanja. Njihova zakletva ima šest delova: služenje ljudima, poslušnost mesečevim ciklusima, jednostavan život, aktivizam, čednost i ekologija. Prva slova tih reči na engleskom čine reč „solace“, što znači uteha.

Nisu deo Katoličke crkve, niti ijedne druge poznate religije, a njihov se pokret poslednjih godina širi svetom. U Kaliforniji imaju dve farme, a sestrinske farme ovog tipa već su otvorene u Ujedinjenom Kraljevstvu, Novom Zelandu, Danskoj, Meksiku, Brazilu i Keniji.

Prema podacima sa njihove internet stranice, sestara ovog reda je u svetu trenutno tridesetak, a neprestano im se javljaju i novi zainteresirani članovi.

Aktivističko preduzetnička ideja rođena je tokom velike krize i pokreta „Occupy“

Osnivačica farme i reda je sestra Kate, pravim imenom Christine Meeusen. U vreme velike krize, pre nešto više od deset godina, prolazila je kroz težak razvod, pa je ostavila svoj posao poslovnog konsultanta. Počela je eksperimentisati s proizvodima od kanabisa i razvijati formule za čajeve i tinkture koje je davala teško obolelima. S vremenom je shvatila da želi naći načina da njeni proizvodi dođu do što više ljudi.

Za vreme plodnog meseca 2014. izašla je prva linija proizvoda, pridružilo joj se još žena i tako je rođeno sestrinstvo u današnjem obliku. Već 2015. prodano je CBD proizvoda u vrednosti 6 miliona dolara.

Sestre svaki paket pre slanja blagosiljaju, a onima koji naruče samo jedan proizvod šalju i poklon jer veruju da lek nikad ne treba da putuje sam. Žele vratiti slavu i poštovanje ovoj, kako kažu, neverovatnoj biljci koja je vekovima bila bez razloga zabranjivana, a zapravo je „dar od boga“ koji može olakšati ili čak izlečiti brojne bolesti.

Izvor:putni kofer

3 godine robije za Miloša, oca petoro dece koji se lečio marihuanom, uhapšen sa 20 din u džepu

Redakcija Luftika.rs

komentar

Klikni da objaviš komentar

99 Shares
Share via
Copy link