Novi Sad Vesti

Čanak traži da Srbija hitno uvede sankcije Rusiji

čanak
Printscreen

Predsednik LSV- Nenad Čanak pozvao je sve srpske proevropske i progresivne partije u Srbiji da podrže uvođenje sankcija Rusiji.

– Sve drugo predstavlja lutanje i bauljanje u magli, bez jasnog cilja, koje veoma lako može da se završi udaranjem glavom u zid – naveo je on, dodavši da su “sve demokratske zemlje Evrope i sveta uvele sankcije Rusiji i jasno osudile agresiju na Ukrajinu”.

Navodi da su se tim sankcijama pridružile i tradicionalno neutralne zemlje, kao i zemlje iz regiona, dok Srbija još uvek nije povukla taj potez.

– Politika ‘dve stolice’, ‘četiri stuba’, ‘i na istok i na zapad’ je neozbiljna, loša i praktično nemoguća. Nastavak evropskog puta je jedini garant boljeg životnog standarda i kvalitetnijeg, bezbrižnijeg i slobodnijeg života građana. Zato mi, kao država i kao društvo, moramo da pokažemo znatno veću odlučnost na putu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji – ocenio je Čanak.

Prema njegovim rečima, Srbija što pre mora da se pridruži sankcijama, jer taj čin “ne predstavlja samo snažnu podršku globalnom miru i bezbednosti, već i civilizacijski iskorak koji Srbiju približava zajednici evropskih zemalja, kojoj pripada istorijski, kulturološki i politički”, prenosi 021.rs.

Nenad Čanak sramno izvređao Đokovića, nazvao ga nevakcinisanim magarcem

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

966 Shares
966 Shares
Share via
Copy link