Koronavirus Magazin Novi Sad

U Novom Sadu 22 osobe zaražene koronavirusom, u Vojvodini 41

novi-sad

Novi Sad je nakon Beograda, Valjeva i Niša potencijalno najugroženiji grad. To je izjavio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 14 pacijenata zaraženih korona virusom. U AP Vojvodini imali smo 41 pacijenta zaraženog virusom korona, a od toga 22 pacijenta nalaze se u Novom Sadu. To znači dodatnu opreznost i socijalnu distancu za sve naše građane, jer samo ukoliko se svi budemo pridržavali mera prevencije i zaštite, prebrodićemo ovu epidemiološku krizu, naglasio je Mirović.

On je rekao da su u Vojvodini obezbeđeni objekti koji služe za prihvat građana koji dolaze iz inostranstva. Od juče je u funkciji i odmaralište na Fruškoj gori „Letenkaˮ za tu namenu, kao i kasarna u Somboru.

Mirović je ponovio da je kao pomoć u 23 opštine usmereno 111 miliona dinara za pomoć penzionerima čija su mesečna primanja manja od 30.000 dinara. Pokrajinski premijer je najavio da će danas u Novom Sadu boraviti kineski stručnjaci koji će obići Klinički centar Vojvodine i druge ustanove i razgovarati sa našim ekspertima o dosadašnjim i eventualno novim merama u borbi protiv epidemije koronavirusa.

Na portalu Covid19.rs , u delu gde je naveden broj obolelih po gradovima, stoji da je u Novom Sadu od novog virusa zaraženo devet građana.

Telefoni za koronavirus u Domu zdravlja u Novom Sadu rade 24 sata

 

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link