Film Magazin

Pamtimo ih iz filma “Lepa sela lepo gore”, evo kako danas izgledaju dečaci Halil i Milan

lepa sela lepo gore
Foto: Printscreen YT

Film Srđana Dragojevića “Lepa sela lepo gore” iz 1996. jedan je najpopularnijih domaćih, a neke njegove scene i replike i danas se prepričavaju. Jedna od njih je i legendarna scena sa Micom Trofrtaljkom, koja je igrala lik Đane, i dečacima Halilom i Milanom.

Lik malog Halila tumačio je Miloš Đuričić, poreklom iz Višegrada koji je danas odrastao čovek. Spletom okolnosti, Miloš se preselio u Austriju gde i danas živi, piše Stil.

– Mogao sam da imam veoma lepu glumačku karijeru, ali mi je tada preminuo otac sa kojim sam živeo, pa sam zbog toga bio prinuđen da se preselim u Austriju kod majke. To je bio kraj jedne možda sjajne karijere, ali nisam bio u situaciji da biram.

Miloš se danas bavi potpuno drugom vrstom posla.

– Završio sam gastronomiju i posle toga sam se oženio. Danas radim potpuno drugačiji posao, bavim se transportom, radim za jednu veliku špediciju, rekao je on.

– Moram da priznam da mi nije žao što nisam nastavio da se bavim glumom. Da sam nastavio da glumom, ne bih danas bio ovde gde jesam i ne bih imao ovo što danas imam – zlatnu decu, objasnio je Miloš.

Danas vodi porodičan život, ostvario se i u ulozi oca – dobio je dvoje dece. Starijem sinu puštao je film u kojem glumi, a njegova reakcija bila je i očekivana.

– Stariji sin je gledao film i stvarno je bio oduševljen, smejao se sve vreme, istakao je Miloš.

Milana je glumio Admir Šehović koji se i danas bavi glumom, ali uglavnom u pozorištu.

Kultna scena sa Micom snimana je više puta, a upravo tu scenu Miloš najviše pamti.

milan lepa sela
Foto: Printscreen

– Snimanje je obustavljeno jer smo čekali da se napravi kamen od gume i zato sam valjda taj rekvizit doživeo kao nešto jako važno, pa smo scene više puta ponavljali jer bih ja, nakon što udarim Micu, krenuo da uhvatim kamen plašeći se da će odleteti u provaliju, objasnio je on.

Izvor: Stil

Šta je bilo, umetnici, us*ali ste se?! Ratko Mladić, flaša rakije i ekipa filma ‘Lepa sela…’

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link