Srbija Vesti

Branimir Nestorović kandidat SPS-a za gradonačelnika Beograda

Vucic-nestorovic

Doktor Branimir Nestorović će biti prvi na listi Socijalističke partije Srbije za grad Beograd, dogovoreno je na sastanku rukovodstva SNS-a i SPS-a, saznaje Direktno.rs iz dobro obaveštenih izvora u vladajućoj koaliciji.

Time će Aleksandar Vučić nakon Vojislava Šešelja i Ivice Dačića da eliminiše i Nestorovića iz izbora za predsednika Srbije, a socijalistima pokušava da obezbedi nove glasove jer je ova stranka koaliciju sa naprednjacima platila sa gubitkom više od 200.000 glasova (na izborima 2012. SPS je osvojio 567.689 glasova, a 2020. taj rezultat je spao na 334.333 glasova). Danas je taj broj još manji.

Pre dva dana je Vučić dao Dačiću istraživanje koje pokazuje da sa Draganom Markovićem Palmom SPS ima 4,7% glasova.

Dogovor za Beograd pokazuje dve važne stvari. Prvu, da socijalisti u Beogradu, samostalno nemaju cenzus od tri procenta. I drugu, da Vučić ne sme da dozvoli da se na predsedničkim izborima kandiduje niko ko računa na glasova radikala, socijalista i naprednjaka jer to znači da će sigurno morati u drugi krug u kome može da izgubi izbore.

Nestorović je široj javnosti postao poznat na samom početku pandemije, kada je kao član Kriznog štaba na konferenciji za medije rekao da je korona, od koje je do danas u Srbiji prema zvaničnim podacima preminulo više od 13.500 osoba “najsmešniji virus u istoriji” i poručio ženama da idu “u šoping u Milano”, gde je epidemija u tom trenutku bila u punom zamahu. Govorio je i da žene ne mogu da obole od korone.

Nakon toga dr Nestorović je imao brojna razmimoilaženja sa epidemiolozima koja je iznosio na režimskim televizijama. Poznato je i da Nestorović veruje u vanzemaljce, a čak tvrdi i da su ljudi sa plavim očima vanzemaljskog porekla.

Takođe, veruje u paralelne svetove i crne rupe u svemiru preko kojih se odlazi u druge dimenzije o čemu je pisao i u svojim knjigama. Poznata je njegova priča o avionu koji je sleteo posle 40 godina…

Branimir Nestorović je devedesetih bio član Draškovićevog Srpskog pokreta obnove, a potom je jedno vreme bio i u Demokratskoj stranci, gde se nije dugo zadržao.

Kako će na postavljanje Nestorovića za nosioca liste i kandidata socijalista za gradonačelnika reagovati beogradski odbor SPS u kome već duže vreme postoji nezadovoljstvo jer se u gradu ne pitaju ni za šta – ostaje da se vidi. Mada, realno govoreći, SPS u Beogradu de facto ne postoji, tako da nema ko ni da reaguje.

Nestorović bi da ‘zamuti vodu i vidi šta će da ispliva’, a priča već opasno smrdi

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
1.2K Share
1.2K Share
Share via
Copy link