Magazin

Nestorović bi da ‘zamuti vodu i vidi šta će da ispliva’, a priča već opasno smrdi

branimir i saša
Printscreen

Doktor Branimir Nestorović je zajedno sa svojim saradnicima osnovao udruženje građana „Vitezovi reda zmaja“ čiji je proklamovani cilj zaštita prava dece u Srbiji kroz institucionalne i zakonodavne mehanizme. Oni su juče održali konferenciju za medije gde su predstavili svoje namere široj javnosti, a mnogo bure podiglo se u medijima i po društvenim mrežama nakon završetka obraćanja osnivača ovog udruženja.

Doktor Nestorović je govorio o pritisku zapadnih sila na srpsko zakonodavstvo i to mu je jedan od motiva za potencijalni ulazak u politiku za šta trenutno, po njegovim rečima, ne postoje konkretni planovi. Međutim, takvu mogućnost ne isključuje u budućnosti.

– Otvoreno kažem, hoćemo malo da ’zamutimo vodu’, da vidimo šta će da ’ispliva’. Ljudi se plaše da ću ući u politiku, da uzmem neke glasove i da ću poremetiti tu neku ravnotežu u kojoj su svi zadovoljni. Nemam takve namere, međutim, ako stvarno zagusti, bogami će da pršti – rekao je Nestorović.

On je kazao i da su deca predmet ozbiljnih manipulacija, te da će se on baviti decom sa posebnim potrebama i jako darovitom decom.

– Ne mogu više da dozvolim da deca sa autizmom idu unaokolo, da roditelji troše hiljade evra kod sumnjivih tipova, a da se država pretvara da to ne postoji. Da nemamo registar te dece sa autizmom, da ne znamo koliko ih uopšte ima. Je l’ hoćemo da imamo zdravu naciju i natalitet, to su neka osnovna pitanja i ne znam da li postoji neko ko može da kaže da ne to želi – ispričao je profesor Nestorović, predsednik “Vitezova reda zmaja”.

On je otkrio da je na adresu udruženja već stiglo 24.000 prijava za članstvo i najavio je da će pokušati da ostvari svoje desetogodišnje ambicije i osnucje centar za autizam.

Saša Borojević, potpredsednik ovog udruženja, pročitao je neke sporne odredbe zakona koji se tiče obljube deteta, a ispričao je i neverovatne pojedinosti o ljudima koji su pri Ujedninjenim nacijama pisali dečija prava. Borojević je pomenuo Pitera Njuela iz Unicefa koji je kao šezdesetogodišnjak silovao dečaka od 12 godina.

– Da li meni pedofil može da piše dečija prava, kako ću ja vaspitavati svoje dete? Zašto je meni kao roditelju zabranjeno da imam uvid u zdravstveni karton mog deteta koje ima 14 ili 15 godina? Zašto je dozvoljeno detetu od 15 godina da promeni pol o trošku države, a da roditelj to ne mora ni da zna – upitao je Borojević okupljenu javnost.

Mediji koji su bliži takozvanoj „mejnstrim opoziciji“ osuli su paljbu na Nestorovića zbog osnivanja ovog udruženja, a taj medijski rat traje od trenutka kada je doktor Nestorović kao član Kriznog štaba rekao čuvenu rečenicu u jeku prvog talasa koronavirusa da žene mogu slobodno da idu u „šoping u Milano“.

Takođe, njegov poznati stav da se neće vakcinisati postojećim vakcinama protiv koronavirusa i gostovanja po Jutjub kanalima gde govori o paranormalnim fenomenima i drugim sferama ličnog interesovanja dovoljan su motiv uredništva raznih portala i televizija da o njemu govore sa podsmehom i omalovažavanjem njegove profesionalne etičnosti i medicinskog znanja.

Činjenica je, međutim, da i pored vrlo agresivnih napada na njega on ima veliku podršku i pažnju javnosti okrenutu ka sebi i da njegovi intervjui imaju i po pola miliona pregleda u samo nekoliko dana na raznoraznim Jutjub kanalima.

On sam kaže da u ovom trenutku ima podršku između 20 i 25 odsto biračkog tela, te da je to razlog zbog kojeg ga napadaju „i vlast i opozicija“ koji žele da zadrže postojeće političke pozicije.

Na Tviteru se može pročitati mišljenje kako je osnivanje ovog udruženja i ovakav potez Nestorovića zapravo znak da je on sledeći Beli Preletačević, odnosno neko ko će opozicione glasače zbuniti i dodatno podeliti i otežati formiranje zajedničkog fronta protiv Vučićevog režima.

Na Reditu se pojavila objava u kojoj se može pročitati kako su “Vitezovi reda zmaja” zapravo nasledili staro udruženje “Centar MIR” koje je osnovala izvesna Ivana Žugić. Kako nije jasno zbog čega bi preuzeli registar starog umesto da osnuju sopstveno i sasvim novo udruženje, u objavi stoji da se motiv nalazi u 43.000 evra koje je rebrendirano udruženje nasledilo od starih rukovodilaca.

Ono što dodatno buni i pravi pometnju je da se Centar MIR pominje samo 2016. godine kao organizator “Novogodišnje LGBT čajanke”?! Kako je sve ovo u vezi sa pravima deteta i da li su istiniti podaci za sada nismo uspeli da saznamo, ali linkovi se nalaze u objavi na društvenoj mreži Redit.

Kakav je vaš stav o nastupima doktora Nestorovića u prethodne dve godine, kako ocenjujete njegove namere i  kako vam se čini nastanak ovakvog udruženja nekoliko meseci pred izbore u aprilu naredne godine?

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Koliko se moze videti iz ovog i vasih prethodnih tekstova o dr. Nestorovicu uključeni ste aktivno u propagandu protiv ovog coveka. Dakle, kud svi Turci tu i mali Mujo. I tu se prica o vama zavrsava jer se zna ko tacno stoji iza te propagande. Sta ako su i “ preuzeli” neko tamo udruženje. Pa imate predsednika ( vajnog) i citavu SNS bratiju koji su se rebrandirali ( radikali, demokrate ) i to uz velikeeee pare pa zasto o njima ne pisete. Ovo je mali covek i Mao udruženje koje treba kao i svaki drugi covek i pokret da ima svoj deo plavog neba. Ne, Srbija ne priznaje tako nesto, suvise je zavidnih, a tek zlih. Zaboravlja sec da je taj covek, za razliku od svih politicara koji nikada nisu posteno zaradili komad hleba, izlećio toliku decu. Ma da, sta to vredi! Zamislite napisao knjigu i zaradio na njoj ! Ono sto u svakom normalnim drustvu normalno ovde je nenormalno, cuj ima sada covek tolike pare. A ovamo vam kradu milijarde, kradu vam reke, zemlju, citavu Pokrajinu predade predsednik a vi ovog coveka staviše na stub srama, sram da vas bude.

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
2.5K Shares
2.5K Shares
Share via
Copy link