Magazin Srbija

„Svaki dan smo je vozili da ga poljubi“: Bogoljub i Maria nisu hteli da se rastanu na ovom svetu

bogoljub i maria
Foto: Printscreen

Par iz sela Donja Vrbava, Maria i Bogoljub, koji su zajedno dočekali duboku starost pa preminuli istog dana, poznali su se u Nemačkoj, u Vizbadenu. Tamo je krenula njihova ljubavna priča, a od trenutka kad su se sreli više se nisu razdvajali, piše 24sedam.rs.

Da postoji ljubav toliko snažna i velika između supružnika koju ni smrt ne može prekinuti, potvrdio je bračni par Joksić iz okoline Gornjeg Milanovca.

Njihova ljubavna priča za života bila je bajkovita, ali sada će ostati zapisana u večnosti, jer ni smrt nije mogla da ih rastavi.

Njih dvoje se nikada nisu razdvajali, pa su i na onaj svet otišli zajedno. On je preminuo dva sata posle ponoći, a ona sledećeg jutra.

– Iako je Maria bila starija, Bogoljub je prvi poklekao pod teretom godina, a nedugo za njim u postelju pala je i ona. Tada su se čak i u bolesničkoj postelji držali za ruke, gledali se, pričali jedno drugom. Zatim su jedno drugo mazili po licu i rukama.

Uvek je pitao za nju „jel živa moja cura“. Кada su morali biti hospitalizovani, oboje smo ih vozili na jutarnji ili večernji poljubac, nisu mogli jedno bez drugog – rekla je njihova snaja, Ljiljana Milovanović.

bogoljub i maria
Foto: Privatna arhiva

Maria i Bogoljub su se upoznali u Nemačkoj, u Vizbadenu i tamo je krenula njihova ljubavna priča.

Od trenutka kad su se sreli više se nisu razdvajali. Nisu imali decu i sve te godine jedno drugom su bili sve. Svi su ih znali samo kao par, jer nigde ih niste mogli videti odvojeno.

– Uvek su bili srećni, zaljubljeni i zadovoljni. Nikada nisam čula neku svađu ili da su povisili ton. Imali su lep život. Često su putovali u inostranstvo, voleli su more. Obišli su uzduž i popreko Francusku, Italiju, Španiju, svuda su putovali zajedno i sticali puno prijatelja – kazala je Vesna Gojković, Bogoljubova sinovica.

Nakon sticanja penzije, odlučili su da starost prožive u Šumadiji, u Bogoljubovom rodnom selu Donja Vrbava.

Njihova ljubav svih tih decenija bila je isto jaka, uprkos poznim godinama voleli su se kao i prvog dana. Jedno drugom su bili motiv za život.

– Ujak je želeo da živi da ne bi ostala Maria sama, a ona da Bogoljub takođe ne bi bio sam. Imam utisak da su na taj način jedno drugom produžavali život, nisu hteli da se rastanu na ovom svetu – istakla je snaja Ljiljana.

Međutim, njihova velika ljubav trijumfovala je i nad smrću. Pošto je bila starija, Maria se plašila da kada umre ko će se brinuti o Bogoljubu i ko će ga gledati.

– Ali eto on je želeo da umre pre nje. Tako je i bilo, on je umro u dva sata i petnest minuta u noć u 97. godini, a ona u 11 i 20 ujutru u 104 – priča Vesna.

Ta neobična priča o ogromnoj i nesvakidašnjoj ljubavi zaista može biti primer mnogima.

Oni su, na sebi svojstven način, dokazali da, kada se dvoje ljudi za života toliko vole i poštuju kao što su to radili glavni akteri priče, onda ni smrt nije prepreka da odu zajedno.

Bogoljub je otišao prvi, da kao pravi džentlmen, uz dubok naklon, dočeka svoju dragu kad bude došla na onaj svet.

Izvor: 24sedam.rs

Bogoljub i Maria u ljubavi dočekali duboku starost, pa preminuli istog dana

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

190 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap