Magazin Srbija

Bogoljub i Maria u ljubavi dočekali duboku starost, pa preminuli istog dana

bogoljub i maria
Foto: Privatna arhiva

Ovo je priča o našem Filemonu i Baukidi koji su živeli u selu Donja Vrbava, nedaleko od Gornjeg Milanovca.
Bračni par Bogoljub (97) i Maria Edit (104) Joksić, preminuli su u četvrtak, 13. oktobra u razmaku od devet sati. Pre nego što su preminuli, Bogoljub je izgovorio rečenicu kojom je naslutio sve, piše Telegraf.

Najpre je Bogoljub umro u snu, nešto posle dva sata po ponoći, da bi njegova supruga umrla oko 11 sati sledećeg jutra. Bogoljubova sinovica kaže da je najčudnije od svega to što je deka predosetio i svoju, i smrt svoje supruge.

baka i deka
Foto: Privatna arhiva

– Bogoljub je osetio da će on i Maria umreti. „Ja ću danas uveče, a ona će sutra“, tako je i bilo. Kada je on preminuo ni ona se više nije budila. Oni su bili vitalni do skoro, ona je do pre četiri meseca sama kuvala ručak, a Bogoljub je čak sam vozio do pre tri, četiri godine – objašnjava Bogoljubova sinovica Vesna Gojković, koja je ceo svoj život provela brinuvši o dvoje staraca.

Upoznali su se u Nemačkoj, gde je Bogoljub šezdesetih godina prošlog veka otišao da radi, sreo je Mariju, ljubav je planula, venčali su se, iako su i jedno i drugo pre toga imali po jedan brak.

– Bogoljub je radio kao profesor srpskog jezika u Nemačkoj, a Maria je bila kostimograf u pozorištu. Dočekali su duboku starost. Ona je preminula u 104. a on u 98. godini. On je preminuo u 2.15 ujutru, a ona u 11.20. Stalno su bili zajedno, nisu imali decu, ali su vezani jedno za drugo. Svuda su išli zajedno. Poslednjih mesec i po dana proveli su na postelji – prepričava nam Vesna njihovu ljubavnu priču.

Nažalost, sinovica navodi da ih je nakon smrti bračnog para zadesila još jedna tragedija. Naime žena koja je paru Joksić bila kućna pomoćnica, preminula je na dan njihove sahrane.

Taj bračni par zajedno je sahranjen 15. oktobra na milanovačkom groblju, a iza njih ostala je priča o ljubavi koja će zauvek živeti.

Izvor: Telegraf

Zašto su Julijana i Dario najcarskiji bračni par u Novom Sadu

28 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap