Magazin

Deka (90) svaki dan putuje 17 km biciklom do staračkog doma da vidi suprugu

tricikl
Foto: Shutterstock

Peter Burkhardt iz Holandije, oličenje je ideje da ljubav ne poznaje granice. Naime, taj 90-godišnjak svaki dan putuje 17 kilometara biciklom kako bi video svoju suprugu s kojom je 63 godine i koja sada živi u staračkom domu u Apeldoornu.

Kad je loše vreme, on uzima taksi ili ga voze deca, ali najčešće sedne na bicikl i sam prelazi grad. Treba mu sat vremena da stigne tamo i sat vremena da se biciklom vrati kući, piše Teklić.hr.

I tako već sedam godina…

U hladnijim mesecima on se greje plavim skijaškim odelom i grejačem za telo.

– Skijao sam sa zadovoljstvom. Hladnoća mi ne smeta, a uz kišu možete da obučete kišnu kabanicu, rekao je holandskom izdanju De Stentor.

– Dakle, uvek ću doći do svoje žene.

Burkhardt zna rutu napamet jer već sedam godina putuje do staračkog doma svoje supruge.

– Moram da prihvatim situaciju kakva jeste. Samo želim da budem s njom svaki dan. Jednostavno ne mogu da je propustim.

Čak i da je hteo da vozi kola, Burkhardtu nisu odobrili vozačku dozvolu i već neko vreme nema automobil. Međutim, tog zaljubljenog seniora ništa ne zaustavlja. Iako su se stvari za njega promenile otkako mu je supruga premeštena u starački dom, vožnja pouzdanog tricikla i dalje ostaje.

– Sada manje hodam, ali vožnja bicikla mi i dalje dobro ide.

Burkhardt kaže da njegova supruga ne zna zašto dolazi do nje svaki dan.

– To je potpuno izvan njenog poimanja života. Ali kad se vratim, primećujem da me ona tu i tamo jako lepo zagrli.

Budući da rutu ne smatra opasnom – iako bi cenio neka poboljšanja na nekim delovima biciklističke staze – njegova su ga deca ohrabrila da nastavi da posećuje njihovu mamu svaki dan.

– Mislim da time održavaju jedno drugo u životu. Nadam se da će moj otac inspirisati druge ljude, rekao je njegov sin Vuter.

Iznad svega, učinio je sve što je u njegovoj moći da provede što je moguće više vremena s ljubavlju svog života – bez obzira na to šta je potrebno.

– Želim da je vidim, da čujem njen glas. Kad uđem u starački dom odmah znam gde je. Ona više nije kao što je bila, rekao je Burkhardt. Ali još uvek sam zaljubljen u nju.

Izvor: Teklić.hr

Baka i deka se razvode posle 77 godina braka zbog ljubavnih pisama od pre 6 decenija

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
218 Shares
218 Shares
Share via
Copy link