Magazin

Braća Hofman plakala u pritvoru, pred tužiocem izgovorili samo 2 rečenice

miljan-ljuban-2

Braća Ljuban i Miljan Hofman Vidović koji su uhapšeni nakon niza snimaka na kojima se vidi kako maltretiraju osoblje nekoliko restorana i kafića i dostavljače hrane na saslušanju kod tužioca rekli su samo dve rečenice, piše “Blic”.

Prema informacijama koje poseduje taj medij, oni su negirali krivična dela koja im se stavljaju na teret.

– Rekli su samo da nisu krivi i da neće da odgovaraju na pitanja – kaže izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Nakon ovoga Prvo osnovno javno tužilaštvo predložilo je sudu da im se odredi pritvor zbog bojazni da će boravkom na slobodi uticati na svedoke koji tek treba da budu saslušani, ali i zbog bojazni da bi mogli da ponove ili izvrše nova krivična dela imajući u vidu njihovu raniju osuđivanost.

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati oštećene svedoke, svedoke i prikupiti ostale neophodne dokaze nakon čega će biti doneta konačna odluka.

Kako smo ranije pisali, Ljuban i Miljan Hofman su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivična dela nasilničko ponašanje i zlostavljanje i mučenje.

Osumnjičeni se dovode u vezu sa objavljenim snimcima na društvenim mrežama uznemirujuće sadržine, u kojima se vide nasilje i pretnje.

U jednom od poslednjih takvih snimaka, vidi se kako Miljan Vidojević šamara konobara i udara ga u stomak u društvu još dva muškarca. Navodno, snimak je nastao u jednom restoranu na Fruškoj Gori.

Plakali u pritvoru

Kako piše Telegraf, braća Hofman su plakala u pritvoru.

– Cvileli su kao devojčice. Molili su za milost – kazao je izvor.

Svi uhapšeni su, inače, razdvojeni u zasebne ćelije.

– Nećemo više nikad, molimo vas – jaukali su.

Danima kružili snimci maltretiranja

Danima unazad na društvenim mrežama kružilo je više video snimaka na kojima se vidi grupa momaka koju predvodi Ljuban Hofman Vidović, kako dolaze u više kafića u Modriči gde maltretiraju konobare i jednog od vlasnika kafića.

Oni upućuje veoma ozbiljne pretnje, tvrde da reketiraju pola Beograda i traže izvesnu osobu koju nazivaju „Crv“i „Crvić“. Sve to snimaju i objavljuju na društvenim mrežama.

– Alo, ovde Hofman, kum Tupešin. Gde si, gde je crvić mali? Ne znate? Slušaj ovamo, ostavio sam pismo jedno za njega ovde, nemoj neko da je skinuo s vrata ovo što sam napisao, je l ti jasno? Pola Beograda reketiramo, nemoj slučajno da je neko našeg brata Tupija u lošem kontekstu spomenuo. Je l’ jasno? – govori Vidović.

Prema saznanjima Srpskainfo, oni su u Modriču došli kako bi uputili pretnje osobi koja je u sukobu s Aleksandrom Jovanovićem Tupešom iz Modriče.

Tupeša je inače kriminalac iz Modriče kojeg policija traži zbog više teških krivičnih dela, a koji se trenutno krije na području Beograda.

Odrekao ih se otac

Miodrag Vidović, poznat kao Miško Hofman je 2019. gostovao na Hepi televiziji, gde je pričao o svojim sinovima, kojih se pre toga odrekao i preko novina.

– U sukob sa sinovima došao sam zato što sam video da su se uhvatili lošeg društva. Ja nemam nikad izgovor, uvek priznajem. Oni su foliranti, ja sam ih učio da se bave naukom, sportom i muzikom. Oni su završili paralelno i muzičku školu, strašno su svirali violinu, Miljan je imao i koncerte. Oni su mene slušali sve dok su bili sa mnom, do 20. godine – kazao je, između ostalog, Miodrag.

hofman-sinovi
Deo pisma kojim se otac odrekao braće Hofman

Rekao je da je istina je da su oteli čoveka.

– Oni su na poternici, oni nemaju empatiju, puni su sebe, Miljan posebno. On se tukao sa mnom, on ima krivičnih dela. Ljuban i još neki dečko iz Loznice su kidnapovali jednog prevaranta, koji je bio moj insajder i koji ih je pratio, odveli su ga u moju vikendicu na Drinu i valjda su ga maltretirali, moj drug kaže ja sam čuo jauke, oni su ga izgleda malo pritegli. Moji sinovi su kukavice – objasnio je tada Miodrag Vidović, otac braće Hofman.

Kako su braća Hofman dobila nadimak? Za sve je kriv njihov otac i nemačka mašina

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
139 Shares
139 Shares
Share via
Copy link