Magazin

“Pola Beograda reketiramo”: Kik-bokser Ljuban Hofman sa svojim “odredom” zavodi teror po Modriči

ljuban-hofman

Na društvenim mrežama pojavio se video-snimak na kome se vidi kik-bokser Ljuban Hofman Vidović, kako sa grupom mladića preti radnicima kafića, kao i vlasniku. Kako se navodi reč je, navodno, o lokalu “Street” u Modriči u Republici Srpskoj.

Brat kik-boksera snimljen je, pre nekoliko meseci, sa grupom batinaša koju je predvodio generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić, pred SNS miting u Pančevu, piše Nova.

Na snimku koji je objavljen na društvenoj mreži „X“, vidi se trenutak kada Vidović upada u lokal sa grupom krupnijih muškaraca, a potom zahteva od radnika da preko telefona pozovu vlasnika.

U jednom trenutku Hofman govori da je „Tupešin kum“.

Izvesni Tupeša je maja ove godine snimljen sa grupom batinaša iz Pančeva, u društvu generalnog sekretara Vlade Novaka Nedića i to neposredno pred veliki miting Srpske napredne stranke (SNS) u tom gradu.

hofman

Tupeša je navodno bio umešan u prebijanje mladića iz Republike Srpske, a reč je o muškarcu koji je vlasnik teretane.

Interesantno je da je na tom snimku sa batinašima i Nedićem i Miljan Vidović Hofman, brat Ljubana koji je usnimljen kako preti radnicima.

Na snimku koji se pojavio na mrežama vidi se kako kik-bokser Vidović upada u lokal i govori:

– Šta se radi ovde, gde je crv, crvić mali? Aj zovi ga – kaže Vidović u jednom trenutku, obraćajući se radniku.

Potom piše nešto na papiru i naređuje radnicima da pomenuti papir drži na vratima lokala.

– Ovo da stoji na vratima, da je crv cinkaroš – kaže Vidović.

Potom uzima telefon od radnika koji je zvao, kako se pretpostavlja, vlasnika i govori sledeće:

– Ej alo, ovde Hofman, kum Tupeše, gde je crvić mali? Ne znate? Slušaj ovamo, ostavio sam pismo jedno za njega ovde, nemoj neko da je skinuo s vrata ovo što sam napisao, je l ti jasno? Pola Beograda reketiramo, nemoj slučajno da je neko našeg brata Tupija u lošem kontekstu spomenuo. Je l jasno?

Potom odlaze iz kafića.

Podsetimo, Tupeša koga pominje Vidović je inače blizak Novaku Nediću, generalnom sekretaru Vlade. Snimljen je sa Nedićem maja ove godine, kao i sa grupom od tridesetak nabildovanih muškaraca, koji su izlazili sa splava na dan kad su tamošnji paori ulazili u treći dan blokade saobraćajnica, nezadovoljni državnim dotacijama.

Nedić je u proteklom periodu često povezivan s kriminalnim grupama u Srbiji, a pogotovo sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka.

novak nedić

Direktni dokazi o vezama Nedića i Belivuka pojavili su se prošle godine, kada je nedeljnik NIN došao u posed službene beleške policije od 11. oktobra 2018, koja pokazuje kako je Nedić štitio tu kriminalnu grupu.

Sudeći prema tom dokumentu, hapšenje huligana, među kojima su bili i pripadnici navijačke grupe Janjičari koju je predvodio Belivuk, a koji su upali i demolirali klub Komitet, sprečio je upravo generalni sekretar Vlade.

KRIK otkriva: Rat mafije i veze sa navijačima i vrhom države

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

komentara

Klikni da objaviš komentar

 • Ako cinkari za pandure, ništa drugo nije ni mogao očekivati! (Da me ne shvatite pogrešno) ne podržavam reketiranje, ali još gori su mi cinkaroši! Gde su mu sad prijatelji iz murije da ga zaštite?! Nema ih kad je gusto, koriste te samo kad ti njima trebaš! Bežite dalje od panfurskih gnjida, ovi momci su 100 puta pošteniji! Kod njih reč vredi! Ako ti obećaju zaštitu, ima da te štite! A panduri će uvek vešto da se izmaknu!

  • Od koga da me štite?
   Od samih sebe?
   Šta gde du mu panduri da ga štite?
   Da skratimo.
   Sve bih izrokao.
   On napisao cedulju. 😀
   Indijančina.
   Da mi uđe u lokal.Ne bi izašao iz njega.Šta je došao.Sa njih pet šest na vlasnika lokala? 🙂
   Maltretira obično osoblje.Običan narod.
   Što se meni neki tako ne nađe. 😀

 • Ništa čudno?! Kada AV, kaže da 1500 kg droge nije ništa strašno?! Kada Tužilaštvo nema moći, da ga primora da im dostavi snimak, ” 2 minuta”, sa naplatne rampe, a na nekoliko TV je lično izjavio da postoji,da je video i kada pored nedostavljanja istog Sudu, taj “Sud”?! donese presudu..?! Šta reći?! Glasajte ponovo za istoga/iste!!!

285 Shares
285 Shares
Share via
Copy link