Magazin Srbija

Milica Zavetnica odgovorila Srbljanovićevoj: Tebe samo Čeda Jovanović razume

milica-zavetnica
Milica Đurđevic Stamenkovski Foto:BETAPHOTO/EMIL VAS

Nakon što je ranije danas Biljana Srbljanović objavila niz uvreda o Milici Zavetnici, ova je rešila da joj odgovori.

– Sve što je Biljana Srbljanović napisala o meni, najbolje govori o njoj, ili kako to psiholozi kažu, po sredi je školski primer autoprojekcije. Nju odavno niko niti shvata ozbiljno, niti razume. Možda jedino Čeda Jovanović. Smatram da ovakav rečnik ne zaslužuje prostor u javnom diskursu, ali razumem da višak nemoći vodi do manjka pristojnosti – kaže Đurđević Stamenkovski za Kurir.

Nije ona prva, dodaje, „koja je ovih dana stala u kolonu aktiviranih kerbera, koji pokušavaju da je brutalnim napadima uvuku u njihov rijaliti ring.“

– Što se više upinju da me uvrede, to dublje tonu u sopstvenu kaljugu. Umesto odogovora, pokušaću da je utešim: Vaš utisak je da je vas pregazila moja retorika, ali verujte da ste u zabludi. Vas je pregazilo vreme. Baš kao i sve ostale propale ideologije i projekte – konstatovala je Đurđević Stamenkovski.

Naime, dramaturg Biljana Srbljanović danas je na svom Fejsbuku napisala poduži tekst o Milici Zavetnici u kome ju je obasula uvredama, između ostalog nazivajući je čepuljom.

Povod je bio gostovanje Đurđević u „Utisku nedelje“ koji je u nedelju uveče emitovan.

– Ova Milica Zavetnica je kao ona neka omražena čepulja što uvek ima jedna u svakom odeljenju, koju svi mrze svi, čak i razredna (iako joj sve tužaka) i svi je surovo kinje, a niko nema nameru da se zaista upusti raspravu, jer ima retoriku da ubije konja, i veoma spretno menja stavove i teze koje zastupa, tako da svaki razgovor zavrti u krug da više ne znaš ni što se svadjaš, ni kako je počelo, ni šta ona uopšte misli. A ne misli ništa. Samo ima tu veštinu da vrti argumente, često suprotne, ali tonom i žestinom koja dovodi do ludila i potrebe za nasiljem, pa pošto to ne možeš (jer bi te i u tuči pobedila) onda sebe jedeš što si se uopšte upustila u razgovor. Ona učenica iz odeljenja kojoj je teško doakati raspravom, ne zato što je u pravu, nego zato što u stvari ništa ni ne tvrdi, ne da nema argumente za svoju tezu, nego nema ni tezu, ima samo maglovit stav u opštim crtama koji uglavnom ne znači ništa, samo te nervira, ide ti na k***c brate – napisala je Srbljanović.

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

96 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap