Magazin

Srbljanović: Nedeljice kao Kosovo, prodaju imovinu pa leleču za izgubljenom grudom

biljana-srbljanovic

Izbori su završeni pre tri dana, a bura oko rezultata se i dalje ne stišava.

Srpska napredna stranka je osvojila najveći broj glasova i u Gornjim Nedeljicama, mesta koje je široj javnosti postalo poznato kao najtvrđe ekološke uporište u Srbiji, prvenstveno zbog priče oko Rio Tinta.

Dan nakon izbora, Biljana Srbljanović napisala u Fejsbuk postu „da je svaku analizu potrebno početi isključivo od rezultata glasanja u Nedeljicama“.

Marijana Petković: Na glasanje su došle i bivše komšije koje su prodale imovinu

Na ovu njenu izjavu i rezultate izbora u ovom mestu, reagovala je aktivistkinja udruženja „Ne damo Jadar“, Marijana Petković.

– Nije tačno da je predsednik Vučić ovde dobio većinu, na parlamentarnim izborima je dobio 42 odsto, kada se saberu sva biračka mesta u Nedeljicama. Na predsedničkim jeste dobio. Nije tačno da Biljana Stojković i koalicija „Moramo“ nisu dobili ni dva glasa kako je gospođa Biljana Srbljanović rekla. Dobili su između 13 i 14 odsto – izjavila je Petković za emisiju Među nama.

Foto: screenshot/Nova S

Ona je istakla da su meštani Nedeljica šokirani jer su na glasanje u ovo mesto došle i bivše komšije koje su prodale svoju imovinu i kupile kuće na drugim adresama. Međutim istakla je da njihova borba neće prestati.

– Osećamo se vrlo razočarano, ne zato što neko treba da nas voli ili ne, ili da se nekom pravdamo. Mi smo tu gde jesmo, mi nemamo gde da idemo i ovaj narod iz Srbije nema gde da ide. Mogli smo možda da budemo milioneri, ali mi smo to odbili – istakla je Petković za televiziju Novu S.

Biljana Srbljanović se ponovo oglasila na Fejsbuku

Na ovu njenu izjavu ponovo je reagovala Biljana Srbljanović novim postom na Fejsbuku, koji prenosimo u celosti:

Gospođa Marijana Petković iz Nedeljica od sve svoje brige, spominje baš mene i tvrdi da sam ja rekla da prof. Biljana Stojković tamo nije dobila ni dva glasa. Nisam to rekla.

Gospođa ne zna koliko je glasova dobila kandidatkinja, ali misli da je 13 – 14. Super.

Gospođa tvrdi da SNS lista nije dobila večinu, već 42 posto. Niko nije ni rekao da su dobili apsolutnu većinu, već najveći broj glasova.

Gospođa tvrdi da je Vučić pobedio u Nedeljicama na izborima za predsednika i to je jedino tačno.

Gospođa je besna što su na tim glasačkim mestima glasali oni koji su imovinu prodali, iako na to imaju Ustavom zagarantovano pravo.

Gospođa se tako u potpunosti slaže sa onim što ja JESAM rekla, a to je da slučaj Nedeljica podseća na slučaj Kosovo, kad ljudi prodaju imovinu za višestruki profit, pa posle sa Terazija leleču za izgubljenom rodnom grudom.

Ukratko, gospođo, problem vam je pohlepa vaših komšija, njihova nesolidarnost, nedostatak odgovornosti za život u zajednici.

To se, bar donekle, može ispraviti samo usmerenim aktivizmom na mikro-lokalu, od kuće do kuće, od domaćina do domaćina, da objasnite tim ljudima da vam pletu omču oko vrata svojim neodgovornim izlaskom na glasanje, tamo gde neče ni živeti.

Ne kažem da je metod čudotvoran, ali je nemoguče da su vam komšije do te mere zle, da bi, i kad im objasnite posledice, istrajale u tome da vas svojim glasom potope.

Meni to najviše liči na našu tradicionalnu žudnju da komšiji crkne krava, kao i na tipične lične netrpeljivosti medju žiteljima.

Da skratim, ne tražite krivca po internetu. Uvek prvo krenite od sebe.

Svako dobro i pozdrav,
prof. Biljana Srbljanović

SNS pobedio u Nedeljicama, a Rio Tinto u aprilu počinje sa kopanjem u Jadru

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

1.5K Shares
1.5K Shares
Share via
Copy link