Magazin Novi Sad Srbija

Ko je Pilja, čuvarka Srbije iz advokatske kancelarije Vučević, teška 8 miliona budžetskih dinara

Istorija se prvi put događa kao tragedija, a drugi put kao farsa. Potvrdu ove izreke dobijamo gotovo svaki put kada se okupe narodni poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srbije u vreme epidemije koronavirusa.

Najnoviji primer je nastup poslanice SNS Biljane Pantić Pilja koja se u stilu 90-ih obrušila na nezavisne medije, nazvavši televizije N1 i Nova S „antisrpskim medijima, domaćim izdajnicima i stranim plaćenicima“.

To je bio omiljeni vokabular Slobodana Miloševića i njegovih poltrona, koji je izgleda omiljen i „naprednjacima“.

– Što se tiče REM-a, moje kolege su dosta govorile o tome. Ja nemam neko visoko mišljenje o REM-u. Nisam videla da su se oglašavali nešto kada se upadalo motornim testerama u RTS, kada se Aleksandru Vučiću i njegovoj deci svakodnevno na antisrpskim televizijama crtaju mete, kada se Narodna skupština naziva štalom. Evo, poslednji članak koji je danas izašao na antisrpskoj stranici jednih novina, „N1“ je u pitanju, u stvari televizije – Velika skupštinska štala, to je ova Narodna skupština, postala je razbojište u kome komični pajaci, to su narodni poslanici, predstavnici građana Srbije, opasne budaletine, narikače i nedovršene kreature brane svog tvorca od atentata. Na tako nešto REM ne reaguje. Ovim nezavisnim medijima, „N1“ i „Nova S“, antisrpskim medijima, nema tu trunke nezavisnosti i njih može opisati samo jedna rečenica: domaći izdajnik, strani plaćenik. Hvala – izgovorila je ne trepnuvši advokatica po zanimanju, a poslanica po već osmogodišnjem stažu.

Biljana Pantić Pilja rođena je 1983. godine, završila je Pravni fakultet u Novom Sadu, piše Danas.

Advokatica je od 2011. godine, zaposlena je u advokatskoj kancelariji „Vučević“, koju je osnovao Zoran Vučević, otac aktuelnog gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, takođe advokata te kancelarije.

Biljana Pantić Pilja je od osnivanja članica Srpske napredne stranke.

Prvi put je za narodnu poslanicu izabrana na izborima 2012, a onda svake dve godine obnavljala mandat na prevremenim izborima 2014. i 2016. godine.

Na svom Fejsbuk nalogu objavila je fotografiju kako Miroslav Aleksić jede u skupštinskom restoranu uz komentar „Puna usta demokratije. Došao da jede i uzme platu. Borba za građane Srbije se tako vodi“.

pilja budžet

Prema računici Centra za istraživačko novinarstvo, ona je „u periodu od 2016. do 2020. bila kadar naprednjaka iz Novog Sada sa najvišim troškovima u Skupštini Srbije, te je za njen rad iz budžeta izdvojeno 8,1 milion dinara, a od toga čak 3,5 miliona dinara na službena putovanja“.

Za vređanje naše inteligencije Atlagiću 28.000 evra naših para

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


128 Shares
128 Shares
Share via
Copy link