Novi Sad Srbija

SNStaša krije imovinu: Poslanica nije podnela prijavu Agenciji, a tvrdi da se rešenje „izgubilo“

Staša Stojanović
Foto:N1

Narodna poslanica Staša Stojanović, iz redova Srpske napredne stranke, nije prijavila imovinu Agenciji za sprečavanje korupcije.

Međutim, tridesetjednogodišnja poslanica iz Novog Sada tvrdi da je sve uredno prijavila Agenciji.

Narodni poslanici imaju rok od 30 dana nakon imenovanja da podnesu izveštaj o imovini i prihodima Agenciji za sprečavanje korupcije.

U Agenciji za sprečavanje korupcije potvrđuju za 021.rs da Stojanović nije podnela izveštaj o imovini i prihodima nakon što je stupila na javnu funkciju.

– Agencija za sprečavanje korupcije će pokrenuti postupak prethodne provere radi utvrđivanja postojanja povrede zakona – dodaju za 021.rs.

Kontra navodima Agencije ide sama narodna poslanica koja se proslavila nakon što je prošle godine „banula“ na konferenciju Omladine Narodne stranke u centru Novog Sada. Od tada kreće njen uspon do skupštinske klupe, a za 021.rs poručuje da je sve uredno prijavila Agenciji.

– Sve sam uredno prijavila Agenciji za sprečavanje korupcije, kad i svi ostali narodni poslanici. Nemam veze sa tim što o meni nema informacija – poručuje Stojanović.

Nakon upita da li ima neki dokaz o tome da je prijavila imovinu, Stojanović navodi da će videti sa Agencijom u čemu je problem, da će se sve rešiti, te da će uvid u prijavljenu imovinu biti moguć „u najkraćem mogućem roku“.

Nije jedina

U Agenciji za sprečavanje korupcije potvrdili su za 021.rs da ni poslanica iz redova Socijalističke partije Srbije Mirka Lukić Šarkanović nije prijavila imovinu nakon što je postala poslanica u Skupštini Srbije.

Poslednji imovinski karton asistentkinje na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu objavljen je 2020. godine, kada su prijavljene zarade iz Skupštine grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje, Medicinskog fakulteta i Kliničkog centra Vojvodine.

Osim toga, prijavila je da poseduje građevinsko zemljište na kojima su izgrađena kuća, garaža i poslovni prostor, te da ima udeo u vlasništvu nad garažom i poslovnim prostorom.

U bazama Agencije za sprečavanje korupcije nema poslednjeg imovinskog kartona ni poslanice Jasmine Obradović iz Srpske napredne stranke. Imovinu je poslednji put prijavila u septembru 2020. godine, kada je prijavila zaradu u novosadskom „Lisju“ i u Skupštini Srbije. Takođe, nasledstvom je stekla udele u vlasništvu nad zemljištem, dve kuće, garažom i dva pomoćna objekta.

Predsednik Pokrajinskog odbora SPS-a Dušan Bajatović je jedan od političara koji najčešće Agenciji prijavljuje promene u imovini. Poslednji put je to učinio u junu 2022. godine, kada je prijavio spisak nepokretnosti i pokretnosti koje je stekao kupovinom.

Među više od 60 nekretnina koje poseduje nalaze se voćnjaci, vinogradi, njive, vikendice, pašnjaci, parcele. Prijavio je i posedovanje dva automobila, čamca bez kabine, traktora, kamiona, prikolice i auto-prikolice. Između ostalog, ima i depozite u bankama.

Izvor: 021.rs

Selfi SNStaša podnela krivičnu prijavu protiv odmetnutog partijskog kolege zbog video snimka

112 Shares
112 Shares
Share via
Copy link