Magazin

Kesić: Bilo ko može da postane bilo šta u SNS-u, ali Vučić može biti samo jedan!

sns poslanici

Srpska napredna stranka je posebna i drugačija u mnogo čemu, a najposebnija je po tome što šansu daje svima. Кad kažemo svima, mislimo bukvalno – svima. Apsolutno bilo ko može da postane apsolutno bilo šta u SNS-u.

Dobro, ne možeš da postaneš Aleksandar Vučić, jer jedino Aleksandar Vučić može biti Aleksandar Vučić, ali su ostala mesta potpuno dostupna i ako se dovoljno potrudiš, možeš da zauzmeš bilo koje od njih, bez obzira na to šta si bio u prethodnom životu.

U Srpskoj naprednoj stranci možeš, na primer, da napreduješ ako si iz neke druge, potpuno suprotne, rivalske stranke. Oni koji su od početka u SNS-u neće na to gledati baš blagonaklono, ali ako se dovoljno potrudiš da dokažeš svoju lojalnost, za veoma kratko vreme možeš da postaneš Mali od poverenja ili večiti zamenik gradonačelnika.

U Srpskoj naprednoj stranci možeš da napreduješ i ako si iz neke bliske stranke, recimo one koju je njen vođa pocepao da bi napravio SNS. Dovoljno je samo da javno, na televiziji, priznaš da si bio politički magarac, da se pospeš katranom i perjem i da se pokaješ za sve uvrede koje si ranije izrekao, i otvoriće se bezbroj novih prilika. I radnih mesta. Pitajte Aleksandra Martinovića.

SNS vas, takođe, može vrbovati ako ste aktivni na internetu. Nije, dakle, neophodno da prođete onaj put, koji počinje lepljenjem plakata, obijanjem pragova i deljenjem flajera. Ne! Sve što je potrebno jeste da pišete blog, kao onomad Saša Radulović, ili se jednostavno do besvesti divite predsedniku stranke na Tviteru, poput Tome Mone i – stiže poziv za učešće u Vladi.

Najzad, u Srpskoj naprednoj stranci možeš da napreduješ čak i ako si potpuni autsajder. Mnogi su se smejali Кebari i Languri, ali sve je veći broj takvih kebara i langura koji laktovima krče svoj put kroz naprednjačku hijerarhiju i zauzimaju svoje mesto pod Suncem. Dobro, u poslednje vreme se to Sunce baš i ne vidi preterano zbog zagađenja, ali shvatate šta hoćemo da kažemo.

Svojih pet minuta srpskog sna ovih dana živi mlađana Nevena Đurić. Ova poslanica naprednjaka iskoristila je gostovanje sa nekoliko drugih političara na RTS-u da briljantno prikaže sve kvalitete i veštine kojima je ovladala u Akademiji mladih lidera SNS-a. Gledaoci su imali prilike da vide kako je Đurić savladala „Osnove bahatosti“, „Uvod u iznošenje lažnih optužbi“, „Teoriju i praksu vređanja i prekidanja sagovornika“ i druge predmete koji se možda ne zovu baš ovako, ali se svakako neguju na Akademiji mladih lidera.

Da je sjajno naučila gradivo, svedoči i to što ju je pohvalio predsednik lično. Rekao je da ga podseća na njega kad je bio mlad i istakao je kako je ona najveći talenat koji je video u poslednjih 15-20 godina. I hvala bogu da su najzad pravi talenti dobili prostor na javnom servisu, a ne nekakvi tamo matematičari, fizičari, hemičari, informatičari, biolozi i ostali lingvisti. To nisu talenti koji su nama potrebni. Hemijske reakcije dešavaće se i bez hemičara, fotosinteza će se odvijati i bez biologa, a gravitacija će delovati i bez fizičara. Sa druge strane, vlast i rejting se ne mogu održati bez ponavljanja da je Đilas lopov, da opozicija mrzi Srbiju, te da Srbija pre Vučića maltene nije ni postojala. Ponavljanje je majka učenja, pa makar to ponavljali i pačići mali iz školice za mlade lidere SNS-a.

Autori: Zoran Кesić i ekipa Njuz.net-a

Zvao me klošar iz limanskog detinjstva za siguran SNS glas u Novom Sadu. Ovako je bilo…

356 Shares
356 Shares
Share via
Copy link