Srbija Vesti

Fondacija „Alek Kavčić“ isporučila više od 10.000 udžbenika osnovcima: Ovo je tek početak

besplatni udžbenici
Foto: Printscreen/besplatna biblioteka.com

Fondacija „Alek Kavčić“ isporučila je prvih 10.000 udžbenika školama koje su se do sada prijavile preko sajta ove fondacije. Izdavači koji su do sada imali prohodnost u štampanju i distribuciji udžbenika žestoko su kritikovali rad fondacije, a na kraju su je i tužili zbog nelojalne konkurencije.

Fondacija je isporučila gotovo 10.000 različitih udžbenika osnovnim školama po Srbiji. Škole su najčešće naručivale štampane udžbenike za sedmi i treći razred, a zatim za osmi i drugi, kao i za prvi razred osnovne škole, prenosi Politika saopštenje fondacije.

– To nije konačan broj, jer se nove škole javljaju svakodnevno. Takođe, pozivamo sve škole u Srbiji, učitelje i nastavnike koji žele da njihovim đacima pošaljemo besplatne udžbenike da se jave fondaciji -navodi se u saopštenju Fondacije „Alek Kavčić”.

Krajem aprila, nemačka izdavačka kuća „Klet”, koja deluje i u Srbiji, podnela je tužbu protiv fondacije „Alek Kavčić” zbog, kako se navodi, nelojalne konkurencije.

– Tužbom zbog nelojalne konkurencije ‘Klet’ traži da se Fondacija ne ponaša nelojalno jer krši kodekse poslovnog morala i dobrih poslovnih običaja. Fondacija se preko sajta besplatnabiblioteka.com reklamira da nudi besplatne udžbenike koji to nisu –  navodi se u pisanoj izjavi koju je „Klet” krajem aprila dostavio Tanjugu.

Utisak: Kavčić protiv stranih izdavača koji uslovljavaju domaće političare, epilog na sudovima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
32 Shares
Share via
Copy link