Magazin

Oglasila se i Barbara i poručila: Tek sada ne odustajem od novinarstva!

Novinarka Studija B Barbara Životić dospela je u centar pažnje javnosti nakon izveštaja o protestu opozicije koji je održan u subotu. Njen izveštaj sa protesta „Stop krvavim košuljama“ prošle subote u kome je, između ostalog, pomenula „daleko malo ljudi“, „incident u tuči kišobranima“ i „licemerje organizatora“ izazvao je oštre i oprečene rekacije, kao i niz verbalnih obračuna u kojim su razmenjene najteže uvrede, kako na televiziji, tako i na društvenim mrežama. A nakon svega oglasila se i Barbara.

Posle pretnji i uvreda koje su joj upućene putem društvenih mreža, reagovao je predsednik Aleksandar Vučić, a tužilaštvo je formiralo predmet.

U njenu zaštitu stala je i direktorka TV Studio B, Ivana Vučićević, koja je u obračunu sa glumcem Sergejom Trifunovićem, nakon što ju je nazvao „lažljivom fuk*om“, izjavila da jedva čeka da ga vidi da mu lupi šamar.

Za sve je kriva opozicija

Sama Barbara, pak, u svojoj izjavi za tabloid „Informer“, za sve optužuje opoziciju.

Kako je navela, iako je znala „na šta je sve opozicija u Srbiji spremna, ni sanjala nisam da jedno televizijsko uključenje može da izazove toliko mržnje, kao što je bio moj izveštaj sa protesta“.

Sukob dve Srbije je stao u 1 telefonski razgovor Zorana Kesića i novinarke Studija B

– Sve je počelo i pre samog uključenja, kada su me ometali u pripremi, nastavljeno i tokom samog izveštaja, što možete videti i na snimku, da bi se završilo najmonstuoznijim pretnjama meni i mojoj porodici. Znate, ja imam i roditelje, brata i malu sestru i najviše me boli to što zbog mene moraju da trpe najniže uvrede tih… ne mogu da ih nazovem ljudima – rekla je ona za „Informer“.

Ne odustaje od novinarstva

Kako je navela, „iako sam 100 puta pre ovoga mislila da se ne bavim novinastvom, posle ovoga sigurno neću odustati“. Potom se obratila liderima opozicionih stranaka okupljenih u Savez za Srbiju poimence:

– Moj, naš zadatak je da radimo slobodno i bez straha. Đilasu, Obradoviću, Jeremiću i drugima koji nisu osudili ovakve uvrede, ali i pretnje mojoj porodici i meni, želim da o njihovim ćerkama i deci nikada niko ništa slično ne izgovori, kao što govore o meni na društvenim mrežama. A o njihovom političkom delovanju izveštavaću sa još većim entuzijazmom nego ranije – rekla je Barbara Životić.

Podsetite se kako je izgledalo skandalozno uključenje Barbare Životić

BONUS VIDEO

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

413 Shares
413 Shares
Share via
Copy link