Magazin

Sukob dve Srbije je stao u 1 telefonski razgovor Zorana Kesića i novinarke Studija B

Autor i voditelj emisije „24 minuta“ Zoran Kesić pozvan je u oktobru od strane novinarke Valentine Milenković da gostuje na Studiju B u emisiji „Panorama“, zajedno sa Draganom J. Vučićevićem. Pošto je telefonski razgovor sniman, nedavno se pojavio na društvenim mrežama i momentalno postao viral, piše Noizz.

Kesić, koji je i sam radio na Studiju B pre 20 godina, odbio je poziv u emisiju i objasnio koleginici sa ove televizije koja je razlika u gostima koje on dovodi u „24 minuta“, i gostima koje dovode prorežimske televizije.

Razgovor je za manje od 24 sata preslušalo više od 35 hiljada ljudi.

Čitav razgovor je pun zanimljivih detalja, od kojih je najviše pažnje privukao stav novinarke kojim je, kako se čini, potvrdila ono o čemu pola Srbije priča.

Imitacija TV Bastilje

Inače, Kesić je pre nekoliko dana za Danas izjavio da je današnji Studio B imitacija Miloševićeve TV Bastilje, „brutalno laganje, etiketiranje nepodobnih, pretvaranje reporterskog izveštaja u lični komentar, novinari kao politički komesari, televizija kao glasilo partije i ostalih“.

Ovo je rekao povodom sramnog izveštavanja Barbare Životić, koje je podiglo puno buke po medijima i društvenim mrežama.

Čitava ova priča, u suštini, nije toliko o samom Studiju B, već o stanju medija generalno u Srbiji.

Kesićev razgovor je postao dosta dobar dokaz koliko se razlikuju te dve strane Srbije, a pozdrav autora emisije „24 minuta“ na kraju razgovora odzvanja dosta gorko:

„Prijatno i sram vas bilo“.

Kesić Novosađanima: Oprali smo vam Vulina, Maju i Čanka, vi ih obesite da se suše

BONUS VIDEO

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

574 Shares
574 Shares
Share via
Copy link