Koronavirus Magazin

Oboleli od korona virusa pobegli iz bolnice u Banjaluci

Dve osobe koje žive u Banjaluci, kod kojih je utvrđen korona virus, pobegli su sa Klinike za infektivne bolesti u centru Banjaluke.

Radnici obezbeđenja te bolnice prijavili su nadležnoj policijskoj stanici da su sa klinike, u kojoj su bili na lečenju, pobegla dva nepoznata lica kod kojih je utvrđen virus korona, prenosi RTRS.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 26. marta identifikovali su i locirali dva lica inicijala G.R. i D.R. nastanjeni u Banjaluci, kod kojih je utvrđen korona virus, a koji su pobegli sa Klinike za infektivne bolesti koja je smeštena u ulici Jovana Dučića, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

O svemu je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnim delima prenošenje zarazne bolesti i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i da se te osobe liše slobode ukoliko postoje uslovi, a ako ne postoje uslovi da ih obezbede policijski službenici do sticanja uslova.

Iz Policijske uprave Banjaluka podsećaju da je D.R. u četvrtak, nezadovoljan uslovima u studentskom centru „Nikola Tesla“ pretio da će skočiti sa petog sprata, nakon čega su on i majka G.R. premešteni na Kliniku za infektivne bolesti u ulici Jovana Dučića u Banjaluci.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve građane da se tokom vanredne situacije u Republici Srpskoj, ponašaju odgovorno i savesno.

Imunolog Srđa Janković otkriva kada je oboleli od koronavirusa najzarazniji

 

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

11 Shares
Share via
Copy link