Magazin

U Mađarskoj otvoren auto-put koji svira, ali morate da vozite tačno 80 km na sat (VIDEO)

Muzički auto put mađarska
Foto: Screenshot / YouTube

Ako ste prolazili automobilom kroz Mađarsku, znate da naše severne komšije već praktično dve decenije imaju sjajne auto-puteve, kao i da se putarina plaća putem elektronske vinjete, pa nema bespotrebnog zadržavanja na naplatnim rampama.

Sada su putari smislili genijalan način da vozači istovremeno mogu da uživaju u muzičkim kompozicijama, dok krstare pored polja nepreglednih vinograda, pošto je ova država poznata po sjajnim vinima,  ukoliko ne krše ograničenje brzine.

Naime, novi muzički auto-put otvoren je u ponedeljak u Mađarskoj, prenosi Hungary today. Auto-put 37 se nalazi na severoistoku zemlje, u blizini mađarsko slovačke granice i vodi od Felšožolca (Felsőzsolc) do Šatoraljaujhelja (Sátoraljaújhely).

Kako prenosi Jutarnji list, put vodi kroz poznatu vinsku regiju Tokaj, a mađarska narodna pesma „Grožđe zri“ (Érik a szőlő) može da se čuje na potezu između mesta Gestelj (Gesztely) i Serenč (Szerencs).

Asfalt na putu ima greben, pa trenje između puta i guma „svira“ melodiju ukoliko se vozi brzinom od 80 kilometara na čas.

Ako se vozi brže ili sporije, melodija postaje nesavršena ili izobličena.

Prvi muzički auto-put u Mađarskoj izgrađen je u južnoj regiji Somođi (Somogy) pre dve godine. Auto-put 67 povezuje Sigetvar (Szigetvár) sa Balatonsemešom (Balatonszemesom).

Tako se na na deonici od petsto metara, između gradova Mernjej (Mernyej) i Mernjesentmikloš (Mernyeszentmiklós), tokom vožnje ivicom spoljašnje trake brzinom od 80 kilometara na čas, čuje pesma „Put 67“ („A 67-es út“), poznate mađarske rok grupe „Republic“.

Kakav sjajan način da se savesni vozači zabave i uživaju u predivnom krajoliku uz besplatne muzičke melodije.

Izvor: Jutarnji list

Medved na auto-putu, nije šala, zagleda automobile (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

42 Shares
Share via
Copy link