Lifestyle

Aplikacije za vežbanje

Za jako i zdravo telo nepohodna je svakodnevna fizička aktivnost. Međutim, koliko puta ste samo pokušali naterati da krenete sa vežbanjem? Koliko puta ste sebi rekli „od sutra sigurno“, ali lista „protiv“ je uvek bila pobednička iz nekoliko razloga: prazan novčanik, manjak slobodnog vremena, nema ko da čuva decu.

Međutim, nema više izgovora! Od sada možete vežbati  kod kuće, u dvorištu, u parku uz pomoć vaše smarfon aplikacije za koju ne morate da izdvajate mnogo novca, vremena, a nije vam potreban ni internet. Ove aplikacije keirali su stručnjaci iz oblasti fitnesa i iz tog razloga ih je bezbedno koristiti. Ukoliko pak, prvi put vežbate, najbolje bi bilo da se posavetujete sa vašim lekarom.

Sve što morate znati pre odlaska u teretanu

Sworkit

Sworkit je aplikacija koja nudi nekoliko različitih vrsta stilova vežbanja – snaga, kardio, joga i istezanje. Može se slobodno nazvati i personalnim odnosno ličnim trenerom, jer za svaku vežbu koja traje 30 sekundi imate i video objašnjenje, kao i mogućnost odabira načina vežbanja. Prvi je da odaberete deo tela na kome želite da radite i da po svopstvenoj želji poslažete vežbe, dok je drugi namenjen neiskusnijima, gde je trening unapred određen. Nisu vam potrebni tegovi, niti bilo kakva druga oprema, a koliko dugo želite da vežbate odlučujete vi sami – od 5 do 60 minuta. Ova aplikacija, koja posle svakog odrađenog treninga pokazuje i to koliko ste kalorija sagoreli, je besplatna za korisnike iOS i Android telefona.

sworkit-aplikacija-vezbanje

Charity Miles

Ova aplikacije ima dvojaku funkciju: osim što vam pokazuje koliko ste milja prešli, pomoću nje možete i da pomognete onima kojima je pomoć nepohodna. Naime, trčanjem, hodanjem ili vožnjom bicikla donirate novac. Reč je o aplikaciji koja za svaku pređenju milju uz pomoć sponzora donira novac u dobrotvorne svrhe. Posle milje hodanja neko dobrotvorno udruženje, koje same odaberete, obradovaćete sa 25¢, dok se za vožnju bicikla donira 10¢. Vežbanjem pomažete i sebi, ali i drugima. Zapamtite, svaki korak se računa, s toga, napravite korak više!

charity-miles-aplikacija-vezbe

Johnson & Johnson

Veže koje su date apliakacijom Johnson & Johnson traju ukupno 7 minuta. Sve što vam treba kako biste odradili zadati trening jesu volja, zid i stolica. Ojačaćete mišiće i oblikovati telo uz pomoć 12 vežbi od po 30 sekundi i to koristeći sopstvenu težinu. Kao i Sworkit, i ova aplikacija nudi već unapred određene treninge, kao i mogućnost da sami kombinujete vežbe koje vama odgovaraju. Na ekranu će vam se pojaviti instruktor koji će demostrirati i objasniti svaku vežbu pojedinačno, a tu je i tajmer koji možete sami kontrolisati.

Personalni trener, trend koji osvaja Novi Sad

Johnson-aplikacija-vezbanje

 

BONUS VIDEO

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

25 Shares
Share via
Copy link