Magazin

Dragi klaberi, gledam vaše fotke sa aftera i after aftera…

marija-an-mari-curcic
Anne Marie Alves-Ćurčić sa ćerkom, Foto: facebook/Anne Marie Alves-Curcic

Anne Marie Alves-Ćurčić je novinarka i mama tragično preminule Marije Ćurčić, poznate klabing promoterke i modela, koja je izvršila samoubistvo u novembru 2018. Anne se od tada posvetila borbi za podizanje svesti o mentalnom zdravlju kako bi pomogla makar jednoj osobi koja prolazi kroz istu borbu koju je vodila i, nažalost, izgubila, njena ćerka.

Ona se na Fejsbuku obratila omladini i još jednom ih podsetila na to koliko je život dragocen.

Dragi klaberi, letnja sezona je u punom jeku, Instagram i FB puni su vaših fotografija sa party-ja, matinea, aftera i after aftera. I sve je to zaista super, iskreno to mislim.

No, posmatrajući sve te fotke na kojima prepoznajem i neke koji su činili deo Choccomuffinove “ekipe”, kako ih je zvala, imam potrebu da vam pre svega kažem da je život dragocen. Vodite brigu o sebi!

„Davimo se u crnoj hronici, hajde da smanjimo te stranice“

Živite punim plućima poštujući i vrednujući sebe, ne pristajte na diktate polusveta, ma kako skockani i napucani bili.

Gradite iskrena prijateljstva – dragocena su jer ih zapravo nema puno, ali traju za ceo život, i u dobru i u zlu. Pravite razliku između poznanika (makar bili i deo “ekipe”) i onih kojima je zaista stalo do vas i koji će vam baš zbog toga bez ikakve zadrške reći ono što misle pa i po cenu da se naljutite (duboko u sebi, znaćete da vas vole, baš kao i vi njih).

Jer, oni su ti kojima ćete moći da se poverite kad vam je teško. Oni su ti koji će vas uputiti, dati snagu da potražite pomoć strucnjaka, ako vam je potrebna.

Jer, #VAZNOJE da imate svest o tome da nema tabua kada je mentalno zdravlje u pitanju, to nije nešto apstraktno, što nema dodira sa nama. Depresija, anksioznost nisu nešto što samo od sebe odlazi.

Poštovani vlasnici klubova, promovišite važnost brige o mentalnom zdravlju – predivna je ova mladost, sačuvajmo je!

#NOTJUSTAMOOD

Pismo premijerki: Majka sam jedne od 1300 žrtava suicida zemlje koju vodite

Izvor: Noizz

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


41 Shares
Share via
Copy link