Magazin

Kako je Ana Bekuta postala retko zrnce optimizma, duhovitosti i razuma

Čak i ako niste ljubitelj muzičkog opusa Ane Bekute, biće vam jasno kako je pevačica postala jedan od duhovnih gurua našeg društva u doba pandemije. Ana ume da bude izuzetno duhovita, otvoreno priča o vojim stavovima i uliva prekopotrebnu dozu optimizma u sveopštem haosu oko nas.

Jedna od poslednjih Aninih objava na Instagramu glasi ovako: “Rastužuje me kada se moje pređašnje poruke u delu javnosti tumače kao kukanje zato što ne radim. Ne, ne kukam i ne, ne radim. Ko sam ja da kukam, živa i zdrava, pored hiljada obolelih koji se ovih dana bore za život? Ko sam ja da se žalim pored naših lekara koji svaki dan neumorno rade sate i sate prekovremenih i za bedne plate reskiraju zdravlje i život.

Iza mene je 35 godina karijere i čitav jedan život. Bilo je i dobrih i loših dana. Srećna sam što sam zaradila za život radeći ono što najviše volim – pevajući. Zato je strašno gledati i slušati kolege iz zemlje i regiona koji navijaju da se ponovo otvore klubovi kako bismo mogli ponovo da pevamo. Da li ste normalni? Nijedan ljudski život nije vredan nečijeg nastupa, a ni nečije karijere. Ni jedan ljudski život.

Sva zla su prošla, proći će i ovo. Da, verovatno ćemo ostati bez para. Verovatno će nam stvari koje su bile svakodnevnica postati luksuz. Možda ćemo svi da osetimo kako je to razvlačiti malu sumu novca od prvog do prvog. Možda ćemo tada shvatiti kako živi prosečan lekar u Srbiji.

Čuvajte se. Važno je da preživimo. Ponovo će biti radosti i života. Prošlo je sve, proće i ovo.

Pevaćemo ponovo!”

U drugom se pita kad ćemo ponovo da pevamo zajedno, kad ćemo da se grliti i ljubiti, kad ćemo o ovom vremenu pričati u anegdotama.

“Svaki dan hiljade zaraženih, stotine na respiratorima, uvode se nove mere. Kao da danima nisam čula lepe vesti.

Dajte mi neku lepu vest. Da li je neko dobio dete? Neki dobar nalaz u bolnici? Neko položio težak ispit? Neko spremio zimnicu? Neko se zaljubio? Pišite mi lepe vesti u komentarima, ajde da se nečemu radujemo večeras.”

I ljudi su pisali, podelili sa Anom svoje lepe vesti, a ona je odgovorila svakom od njih, piše Nova.

Da ume da se našali na svoj račun pokazuje fotka s potpisom – ja, kad mi dođe dostava iz restorana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Bekuta (@anabekuta1)

A onda otvoriš njen Tviter i shvatiš dosta toga o načinu na koji posmatra razne pojave oko nas. Prvo – tu je srce za Seku Sablić, zatim njeni apeli da se pomogne bolesnoj deci, pronađu izgubljeni kućni ljubimci i udome psi, zaustavi nasilje nad ženama.

Teško je ne obnoviti i gradivo kad je joj je jedan Aca poručio da se vidi da koristi fotošop. Zauvek smešno.

Za kraj, jedan poučan Bekutin tvit koji bi trebalo da čitamo svako jutro uz prvu jutarnju kafu:

Pevačica batalila mikrofon, pa sada peva na Internom odeljenju čačanske bolnice

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

22 Shares
Share via
Copy link