Magazin

Umesto leve, amputirali mu desnu nogu i zbog ‘niza nesrećnih okolnosti’ ostaće bez obe

noga
Printscreen

Neverovatna greška lekara desila se u jednoj austrijskoj bolnici kada su pacijentu amputirali pogrešnu nogu tokom operacije. Neshvatljiv previd doktora opisan je kao „tragična greška“.

Pacijentu (82) koji je već patio od niza bolesti, bila je neophodna amputacija leve noge, ali su medicinari najverovatnije pre same operacije obeležili pogrešnu nogu za odstranjivanje. Greška je uočena tokom previjanja nakon intervencije, kada je već bilo kasno.

– Šokirani smo saznanjem da je u utorak, uprkos poštovanju svih standarda, 82-godišnjem muškarcu amputirana pogrešna noga – saopštili su iz Freistad koja se nalazi blizu granice sa Češkom.

Zvanično je i dalje u toku istraga kako bi se precizno utvrdilo kako je došlo do ove greške, a direktor klinike uputio je javno izvinjenje.

Austrijski mediji prenose da pacijent, zbog silnih bolesti, prvobitno nije ni bio svestan da je ostao bez pogrešne noge.

– Nažalost, greška zbog koje je uklonjena desna umesto leve noge, je rezultat niza nesrećnih okolnosti – navode iz klinike.

Pacijent, nažalost, mora sada da ostane i bez druge noge i ta operacija bi uskoro trebalo da se izvede, prenosi Mondo.

Šokantan snimak Maradoninog lekara: Debeli će se us*ati i umreti (AUDIO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link