Magazin Srbija

Preminuo Marko (30), lekari mu tokom rutinskog pregleda probušili creva i pluća: Bolnica nizala greške

marko stojanovic
Foto: Novosti.rs/Privatna arhiva

Marko Stojanović (30) iz Svilajnca, koji je posle komplikacija u Opštoj bolnici u Ćupriji, prebačen u Kragujevac, a potom i na Urgentno odeljenje novog Kliničkog centra u Beogradu, noćas je podlegao povredama.

– Marko je u ponedeljak otišao na kolonoskopiju, jer se već duže vreme žali na nadutost stomaka. Pregled je urađen u Opštoj bolnici u Ćupriji. Kako smo saznali, tokom kolonoskopije probušeno mu je debelo i tanko crevo – ispričala je ranije njegova supruga Nikolina Antić.

Ona je za “Novosti” potvrdila tužnu vest da je njen suprug noćas preminuo.

Podsećamo, njegova supruga Nikolina ranije je rekla da mu je lekarskom greškom prilikom pregleda, probušeno tanko i debelo crevo, a da su se potom, kako kaže, samo nizali katastrofalni potezi lekara, pa mu je u operacionoj sali tokom intubacije probušeno i plućno krilo.

Marka su iz Ćuprije hitno transportovali u Kragujevac, a krajnji ishod je nažalost bio fatalan.

Ona je tada rekla i da su lekari u Kragujevcu, kako ističe, dali sve od sebe, bili uz Marka non stop u pokušaju da saniraju posledice lekarskih grešaka kolega iz Ćupriije, ali dodaje da su pluća pretrpela velika oštećenja, pa je njen suprug na dalje lečenje upućen u Klinički centar Srbije u Beogradu.

Bolnica nije negirala grešku

U pisanom odgovoru bolnica nije negirala da je došlo do određenih propusta i u saopštenju koje je potpisao direktor, navode da je o svemu obavešteno Ministarstvo zdravlja i zdravstvena inspekcija.

– Obaveštavamo vas da je Opšta bolnica Ćuprija, zdravstvena ustanova sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite, koja radi u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti i svim drugim primenjivim zakonima i podzakonskim aktima, instrukcijama Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i nadležnog Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Izvor: Novosti

Neispravna vrata kragujevačke bolnice oborila porodilju i polomila joj kuk

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika ##

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

363 Shares
363 Shares
Share via
Copy link