Srbija Vesti

Sahranjen Marko kojem su lekari probušili creva i pluća: Otišao na nogama, vratio se u sanduku

sahrana
Sahrana Marka Stojanovića, foto: RINGIER

Marko Stojanović preminuo je usled komplikacija nastalih nakon rutinskog kolonoskopskog pregleda u Opštoj bolnici u Ćupriji. Veliki broj građana Svilajnca okupio se danas (2. novembra), kako bi mladića ispratili na večni počinak.

Na sahrani, koja je počela u 13 sati, mahom su prisustvovali mladi ljudi, prijatelji preminulog mladića koji su i dalje u šoku da je do ovoga uopšte došlo.

– Bio je dobar dečko, pravi prijatelj, nikada nikoga nije ugrozio, reč rekao lošu, otišao je na nogama, vratio se u sanduku – kaže za „Blic“ jedan od prijatelja koji je želeo da ostane anoniman.

Na groblju u Svilajncu vlada muk. Pola grada se okupilo i oplakuje Marka Stojanovića koji je za sobom ostavio suprugu Nikolinu i dvoje dece, te majku, oca i sestru. Supruga Nikolina, kao i Markova majka Gordana, jedva se drže na nogama.

Prijatelji koji u neverici ispraćaju mladog Stojanovića, ističu i da godinama postoje problemi meštana sa ćuprijskom bolnicom. Oni optužuju tamošnje lekare za „često pravljanje grešaka“, te navode da je prisutna i korupcija.

Podsetimo, Marko je, kako se pretpostavlja, nakon kobne greške lekara u Ćupriji, koji su mu prilikom rutinskog pregleda probušili tanko i debelo crevo, a potom na dodatnoj operaciji i plućno krilo, prebačen u bolnicu u Kragujevcu, da bi nakon nekoliko dana bio hitno prevezen u Klinički centar Srbije u Beogradu. Tamo je nakon nekoliko dana provedenih u komi i borbe lekara da mu spasu život, nažalost izgubio bitku.

Marku je kolonoskopiju radio gastroenterolog dr Goran Gajić u Opštoj bolnici u Ćupriji. Porodica preminulog najavila je da će zbog nesavesnog lečenja i stručne greške tužiti bolnicu i lekare u Ćupriji.

– Mom mužu Marku lekar u ćuprijskoj bolnici probušio je i debelo i tanko crevo tokom konoloskopije, a posle intervencije kojoj je to hirurg zakrpio nije mogao da se probudi iz anestezije, ispostavlja se da su mu pluća probušena, pa je u komi prebačen u Kragujevac, a odatle u Urgentni centar u Beograd – ispričala je nakon Markove smrti supruga Nikolina Antić.

U pisanom odgovoru Opšta bolnica u Ćupriji nije negirala da je došlo do određenih propusta i u saopštenju koje je potpisao direktor, navode da je o svemu obavešteno Ministarstvo zdravlja i zdravstvena inspekcija.

– U Opštoj bolnici Ćuprija, prilikom komplikacija tokom kolonoskopije i, nažalost, tragične smrti pacijenta M.S, započet je inspekcijski nadzor od strane inspektora Sektora za inspekcijske poslove Ministarstva zdravlja – rekao je vd direktor bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić.

Dalje su tvrdili da je Marko umro od posledica prejake doze anestezije, a prilikom prijema u Beograd na vratu nesrećnog mladića uočene su dodatne povrede.

– Na vratu jeste imao neku povredu, vrat mu je oticao i možda je to bio problem što mu kiseonik nije stizao do mozga. Ali niko nam nije objasnio kako su one nastale. Sve ćemo saznati kada budemo uzeli dokumentaciju – ispričala je Markova sestra.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić najavila je u subotu da će inspekcija Ministarstva od ponedeljka biti u Opštoj bolnici u Ćupriji, nakon koje će biti urađena spoljašnja provera kvaliteta lečenja i biti poznate sve okolnosti nemilog događaja.

Izvor: Blic

8 godina od Filipove (25) smrti, imao je tumor pluća a lekari su tvrdili da je anksiozan

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
92 Shares
Share via
Copy link